Cel mai bun aragaz pe gaz – Top10

Căutați echipamente noi pentru bucătăria dumneavoastră? Vă întrebați ce aragaz cu gaz va satisface nevoile voastre? Avem câteva sfaturi și aparate recomandate pentru dumneavoastră. Clasamentul aragazurilor cu gaz va fi de ajutor atunci când va trebui să luați una dintre cele mai importante decizii de cumpărare pentru casa ta!

Ce vă poate oferi un aragaz bun pe gaz?

cel mai bun aragaz pe gaz

Aragazurile pe gaz par să fie de domeniul trecutului. Acestea sunt înlocuite din ce în ce mai des de modelele cu inducție sau ceramice.

Cu toate acestea, este greu să să punem la îndoială funcționalitatea acestor aparate. În plus, acestea sunt acum echipate cu o serie de caracteristici de siguranță, ceea ce le face o soluție sigură pentru fiecare casă. De ce altceva ar trebui să investesc într-un model pe gaz?

Bucătarii profesioniști sunt practic unanimi: doar un aragaz pe gaz vă oferă atât de multe posibilități atunci când pregătiți mâncarea. Puteți încerca zeci de moduri diferite de a pregăti mâncarea, de la prăjire la fierbere. Puteți chiar să gătiți ceva la aburi pe un aragaz cu gaz.

Pentru mulți bucătari, aragazurile pe gaz sunt aparatele perfecte pentru a extrage cea mai bună aromă din toate ingredientele. Iar acest lucru este valabil pentru bucătăriile din multe regiuni ale lumii.

Aragazurile pe gaz din zilele noastre pot fi la fel de sigure ca și cele electrice. În plus, nu aveți nevoie de oale speciale, adesea costisitoare, pentru modelele pe gaz. Chiar și cel mai simplu set va fi suficient.

În clasamentul nostru, am adunat produsele care funcționează prin arderea gazului. Veți găsi, de asemenea, aparate care variază în ceea ce privește funcția, designul și opțiunile suplimentare. În fiecare caz, am luat în considerare cei mai importanți 2 parametri, și anume siguranța și confortul de utilizare.

Clasamentul aragazurilor cu gaz – la ce ar trebui să fiți atenți?

Cel mai bun aragaz cu gaz nu trebuie să fie neapărat cel mai scump. Ar trebui să fie cu siguranță o achiziție bine gândită – nu întotdeauna un preț ridicat indică și cele mai mari performanțe. În timpul selecției trebuie să vă gândiți la garanția de confort și siguranță atunci când gătiți.

Contrar opiniei generale, aparatele cu gaz nu sunt deloc periculoase – bineînțeles, sunt potrivite pentru casele în care locuiesc copii mici sau animale de companie. O serie de caracteristici actuale de siguranță înseamnă că în fiecare apartament, indiferent de avansarea abilităților culinare, o alegere bună se va dovedi a fi doar un model bun pe gaz.

Deci, ce parametri aduce confortul de utilizare? Cum să căutați cele mai avansate și mai sigure aparate? 

Cele mai bune aragazuri pe gaz – cu sau fără cuptor electric?

În general, aragazurile cu gaz pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de tipul de cuptor. Pe piață veți găsi produse cu cuptoare pe gaz și electrice, precum și cele fără cuptor pe gaz.

Cuptor cu gaz

Acesta este unul dintre mai clasice modele. În cazul său, coacerea are loc datorită unei flăcări care încălzește interiorul cuptorului. Această soluție are fără îndoială, farmecul ei. Mulți cofetari și brutari apreciază această abordare clasică a coacerii. În cuptoarele cu gaz veți obține pâine perfect prăjită.

Vă rugăm să rețineți totuși, că temperatura de coacere în cuptoarele cu gaz este mai degrabă convențională, deoarece este dificil de determinat cu o precizie de 1°C. Pe de altă parte, aceste cuptoare vă permit să atingeți o temperatură de coacere foarte ridicată, ceea ce este foarte important pentru unele prăjituri și alte feluri de mâncare la cuptor.

Aragaz cu cuptor electric

Acesta este un fel de compromis între modelele pe gaz și cele electrice. Cuptoarele electrice vă permit să setați temperatura dorită cu mai multă precizie. În plus, acestea sunt foarte des echipate cu un sistem funcțional de termocirculație.

Cuptoarele cu gaz recomandate cu un cuptor electric necesită astfel o conexiune atât la gaz, cât și la electricitate. Acestea combină avantajele ambelor tipuri de produse. Acestea se încălzesc rapid, creează o temperatură internă stabilă și au o serie de alte caracteristici care fac ca utilizarea zilnică să fie confortabilă.

Cu toate acestea, acest tip de echipament necesită un sistem electric funcțional. În mod ideal, acestea ar trebui să fie conectate la o conexiune trifazată. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Aragazuri cu gaz fără cuptor

Marele avantaj al acestor produse este în primul rând, mobilitatea lor. Le puteți amplasa practic oriunde, chiar și pe o masă. În plus, dimensiunile reduse ale acestora asigură o mare economie de spațiu. Amintiți-vă, totuși, să luați în considerare, de exemplu, necesitatea de a conecta o sticlă – acest element necesită spațiu suplimentar.

Caracteristici de siguranță

Utilizarea unui aragaz cu gaz este complet sigură. Acest lucru se datorează faptului că modelele moderne sunt dotate cu opțiuni de protecție împotriva diferitelor tipuri de defecțiuni.

Siguranță împotriva scurgerilor de gaz

Până de curând, teama unei scurgeri necontrolate de gaz în cazul unei opriri bruște a arzătorului, de exemplu, din cauza unei rafale de vânt mai puternice, putea fi încă o preocupare. Astăzi, nu trebuie să vă faceți griji pentru astfel de lucruri. Modelele actuale au un dispozitiv de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz imediat ce arzătorul se stinge.

Dispozitiv de siguranță pentru aprinzător

Aragazurile pe gaz erau aprinse cu chibrituri sau brichete. Astăzi, această metodă este învechită. În schimb, puteți folosi aprinzătoarele încorporate în aragaz. Acestea pot fi activate în două moduri. Unul dintre ele este un buton special (care poate fi blocat pentru a nu fi folosit de copii).

Celălalt este un dispozitiv de aprindere care este activat prin apăsarea unui anumit robinet al arzătorului. Numai dacă le eliberați încet, gazul va arde în mod constant.

Această variantă asigură că, chiar dacă rotiți din greșeală butonul, de exemplu, atunci când spălați aragazul, nu veți risca o scurgere de gaz.

De asemenea, simpla apăsare și menținere apăsată pentru o clipă nu va cauza niciun pericol. Rețineți că numai cele mai bune aragazuri cu gaz de pe piață au această caracteristică de siguranță.

Protecția cuptorului

Un cuptor fierbinte situat sub aragaz poate fi periculos. Din păcate, chiar și cei mai mici dintre copii pot atinge ușa cuptorului. Cum să evitați riscul de arsuri? Trei straturi de sticlă sunt adesea suficiente pentru modelele cu gaz. Aparatele echipate corespunzător nu se vor încălzi foarte tare pe partea din față.

Caracteristici suplimentare care merită să fie disponibile
Cele mai bune aragazuri cu gaz sunt echipate în principal cu:

– circulația aerului cald – asigura circulația uniformă a aerului cald in interiorul cuptorului;

– rotisor – vă permite sa coaceți bucăți mai mari de carne la cuptor, de exemplu, un pui întreg;

– timer – informează cu un semnal sonor cănd s-a epuizat timpul de lucru setat;

– timer – pe lângă semnalul sonor, oprește cuptorul după un anumit timp;

– afișaj electronic – facilitează utilizarea cuptorului și aragaz, precum si programarea acestuia;

– coacere pe mai multe niveluri – puteți pregăti chiar și mai multe feluri de mâncare în același timp. Este suficient să le aranjați pe niveluri individuale, astfel încât să se coacă la aceeași temperatură.

Explorați aragazurile cu gaz recomandate în iulie 2024

Clasamentul aragazurilor cu gaz include acele produse care impresionează prin funcționalitatea lor. Numeroasele programe disponibile, funcțiile suplimentare de curățare și caracteristicile de siguranță au făcut posibilă găsirea doar a unor dispozitive confortabile în lista noastră.

Aragaz mixt Beko FSM62331DXT

cel mai bun aragaz pe gaz

Este un aragaz foarte eficient. Grătarele din fontă sunt stabile și durabile. Arzătoarele eficiente economisesc gaz si reduc facturile . La rândul său, controlul mecanic și electric într-unul singur permite utilizarea extrem de eficientă a echipamentului.

Aragazul este dotat cu un cuptor electric cu roti telescopice. Curățarea cu abur va garanta îndepărtarea imediată a murdăriei mai dure.

Printre funcțiile mai interesante, merită menționatâă reglarea luminozității display-ului, optiunea de programare care opreste cuptorul. Pentru persoanele suprasolicitate sau uituce, este produsul perfect!

Vezi oferta eMAG 

 

Aragaz mixt Gorenje K5352XH

Aceas aragaz cu plită pe gaz este potrivită pentru familiile mari. Grătarul vă permite să gătiți simultan pe 4 oale sau tigăi cu un diametru mare. În plus, puteți pregăti mai multe feluri de mâncare în același timp în cuptorul electric spațios.

Glisoarele telescopice oferă un mare confort în timpul coacerii. La rândul său, controlul mecanic-electronic garantează o operare intuitivă a modelului. Grătarul mobil vă va permite să preparați carne de dimensiuni mai mari. De asemenea, veți coace, grătar și încălzi feluri de mâncare în sertarul de sub cuptor.

Clasamentul aragazurilor pe gaz nu ar fi complet fără acest model. Clasa energetică ridicată, forma ovală a cuptorului și termo-fluxul – acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care au făcut ca acest aparat să câștige un loc în lista noastră. Împreună cu grătarul mare, veți obține un cuptor extrem de funcțional. Cu ajutorul acestuia puteți pregăti multe feluri de mâncare într-un timp foarte scurt. Rețineți că aveți la dispoziție mai multe niveluri de cuptor.

Puteți coace, frige și pregăti carnea la proțap. Un sertar sub cuptor vă permite să vă încălziți vasele. După o sesiune intensă de gătit și coacere, puteți utiliza funcția AquaClean. Aceasta vă va ajuta să scăpați rapid de murdărie.

Vezi oferta eMAG

Cel mai bun aragaz cu gaz – funcționalitate uimitoare

Un aragaz pe gaz poate fi nu numai foarte sigur de utilizat, ci și extrem de funcțional. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un model echipat cu anumite opțiuni suplimentare. Astfel, vă va fi mai ușor să pregătiți o masă pentru o familie numeroasă sau pentru invitați.

Tocmai în ceea ce privește funcționalitatea, aragazul pe gaz-electric GORENJE K5352XH se distinge de restul. Se încălzește foarte repede, are caracteristicile de siguranță necesare și, în același timp, oferă mult spațiu în cuptor și pe arzătoare. Prin urmare, acesta este cel mai bun aragaz cu gaz pentru casa ta!

Prima Pagină 

 

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo