Cea mai bună cameră IP

Tehnologia IP a făcut ca monitorizarea la domiciliu să fie accesibilă și ușor de utilizat. Doriți să vă ocupați de protecția locuinței dumneavoastră? Dacă da, aflați ce cameră IP ar trebui să alegeți pentru a garanta o securitate eficientă. Este suficient să conectați dispozitivul la smartphone și veți putea vedea ce se întâmplă în casa dvs.

Cum funcționează supravegherea video IP?

Vremurile în care era necesar să se angajeze o echipă de instalatori profesioniști pentru a monitoriza o casă au apus de mult. Sistemele de monitorizare analogică necesitau nu numai conectarea camerelor la sursa de alimentare, ci și cablarea care să transmită imaginile video de la camere la DVR.

Tehnologia IP și conectivitatea fără fir au schimbat complet modul de abordare a monitorizării. În sistemele de supraveghere IP, camera comunică și transmite date prin intermediul rețelei de calculatoare existente și al rețelelor fără fir.

Acest lucru oferă posibilități practic nelimitate pentru crearea de rețele de monitorizare formate din mai multe camere. Cu ajutorul acestei tehnologii, se creează sisteme de securitate extinse în clădirile publice și în instalațiile industriale.

În cazul camerelor IP pentru utilizare acasă sau într-un birou mic, înregistrările sunt salvate în memoria dispozitivului, pe un card microSD sau în cloud. Camerele IP pot funcționa în mod autonom, dar pot fi de asemenea, o parte importantă a unei instalații inteligente.

Cu ajutorul camerelor IP potrivite, al detectoarelor de fum și de gaz, al senzorilor de mișcare și al unui sistem de alarmă, vă puteți menține în siguranță pe dumneavoastră și familia dumneavoastră la un cost redus.

Monitorizarea IP la domiciliu se bazează pe conectivitate wireless prin Wi-Fi sau Ethernet LAN – apoi dispozitivul este conectat la routerul de acasă cu un cablu de rețea. Puteți reda înregistrările pe computer sau pe smartphone – de asemenea, în timp real.

Astfel, puteți verifica ce se întâmplă în casa dvs., chiar dacă vă aflați într-o călătorie de afaceri sau în vacanță. Camerele IP au multe caracteristici interesante și utile.

Pentru a răspunde la întrebarea: ce cameră IP să alegeți, vom verifica fiecare dintre ele. Acest lucru vă va ajuta să adaptați cu ușurință dispozitivul la nevoile dumneavoastră.

cea mai buna camera IP

Tipuri de camere IP

Camerele IP au forme diferite – în spatele acestor diferențe se află funcționalități specifice. O mică prezentare generală a tipurilor disponibile de camere de interior vă va ajuta să alegeți una care să se potrivească casei dumneavoastră.

– Cameră IP cu dom – are un baldachin caracteristic, semicircular. Acesta este montat de obicei sub tavan. Este o soluție foarte discretă – o astfel de cameră nu va fi vizibilă, îndeplinindu-și în același timp scopul.

– Cameră de birou – o puteți monta pe orice masă din casă. Există, de asemenea, modele de camere de birou care pot fi instalate și pe un perete. De exemplu, camera TP-LINK Tapo C100 WiFi 1080p. Camera este montată într-un suport pe un cap mobil. Datorită acestui lucru, o puteți fixa pe un perete și puteți seta lentila la unghiul dorit.

TP-LINK Tapo C100 WiFi 1080p

cea mai buna camera IP

– Cameră cu înclinare panoramică – seamănă cu o cameră dom cu bol semicircular sau sferic. Diferența constă în faptul că se deplasează pe orizontală și pe verticală. Mișcarea unei camere IP PTZ poate fi controlată de la distanță. În modul automat, acesta se va roti de-a lungul unui traseu prestabilit sau își va schimba poziția atunci când primește informații despre detectarea mișcării sau a sunetului. Camera PTZ poate sta pe orice masă, dar veți obține rezultate mai bune dacă o montați pe tavan. Rotindu-se la 360 de grade, aceasta va înregistra imagini dintr-o zonă mai largă.

Vezi oferta la eMAG  

Camera IP LED 1080P LED TP-LINK TAPO C200 360°

este un dispozitiv PTZ care poate funcționa atât în picioare, cât și instalat pe tavan.
 

cea mai buna camera IP

– Cameră de perete – un dispozitiv cu un suport pentru montarea pe perete.

– Camera tubulară – acestea sunt utilizate cel mai frecvent pentru supravegherea în aer liber, dar pot fi folosite și în interior. Este mare, deci este vizibil. Dacă doriți o monitorizare discretă, acesta nu va funcționa.

– Bona electronică – o cameră mică de casă care este utilizată în principal pentru a monitoriza dormitorul unui copil. Acesta trebuie să aibă un mod de noapte și să genereze alerte atunci când este detectată mișcare sau sunet. O dădacă electronică cu sistem audio bidirecțional, adică cu microfon și difuzor încorporat, este cel mai bun cadou pentru tinerii părinți.

Camera mică pentru acasă – oportunități mari

O cameră de luat vederi acasă vă va spori sentimentul de siguranță. Cu ajutorul supravegherii video la domiciliu și pe proprietatea dumneavoastră, puteți fi sigur că, chiar dacă un hoț intră în casă, imaginea sa va fi înregistrată.
Imaginile filmate de cameră vor servi drept dovadă pentru poliție, care va găsi mai ușor autorul furtului sau al actelor de vandalism.

Acesta este principalul beneficiu al unui sistem de monitorizare a locuinței. În plus, înregistrarea de la camera de supraveghere este un material pentru evaluatorul companiei de asigurări.

Există situații în care compania la care v-ați asigurat casa și bunurile mobile refuză să plătească despăgubirea. Atunci când un sistem de supraveghere video este instalat în casa dumneavoastră, fiecare incident va fi înregistrat.

Înregistrarea video este cea mai bună dovadă că posibila distrugere a bunurilor nu a fost din vina asiguratului. Asigurătorul trebuie apoi să plătească despăgubirile datorate pentru a acoperi daunele.

cea mai buna camera IP

Bineînțeles, camerele IP nu oferă doar acest lucru. Aceste dispozitive mici au și alte câteva aplicații. Ei bine, o cameră IP pentru acasă poate servi drept dădacă electronică în dormitorul unui copil.

Părinții de copii mici care angajează o bonă vor putea, de asemenea, să supravegheze ce se întâmplă în casa lor. O cameră de supraveghere va fi utilă și pentru a supraveghea activitățile copiilor mai mari și ale adolescenților atunci când aceștia sunt lăsați singuri acasă.

Camerele IP de acasă sunt cea mai bună modalitate de a asigura siguranța celor dragi într-un moment dificil. Un exemplu excelent de cameră IP de uz casnic ușor de utilizat care permite conversații în ambele sensuri este XBLITZ IP300 Wi-Fi 355°.

Camera IP XBLITZ IP300 Wi-Fi 355°

Vezi oferta la eMAG 

Camera IP bună – cei mai importanți parametri

De la o cameră IP ne așteptăm la o calitate bună a imaginii, la o funcționare fiabilă și la o utilizare intuitivă. Pentru a îndeplini aceste cerințe, dispozitivul trebuie să aibă anumiți parametri. Deci, la ce ar trebui să fim atenți atunci când alegem o cameră IP?

Rezoluția

Rezoluția înaltă asigură că fiecare detaliu este vizibil pe înregistrare. Va fi posibilă mărirea fragmentelor selectate din fiecare cadru. Acest lucru vă permite să recreați orice eveniment cu mare precizie.

În plus, fața hoțului va fi perfect vizibilă pe înregistrare. Alegând o cameră de luat vederi pentru acasă puteți conta pe o rezoluție cu adevărat impresionantă a imaginii înregistrate.

În prezent, standardul este calitatea imaginii Full HD – pentru confortul dumneavoastră, rezoluția dispozitivului care oferă această calitate este de 1920×1080 px.

Unghiul de vizualizare al obiectivului

Acesta este un parametru care vă va spune cât de larg va fi obiectivul camerei. Pentru comparație, câmpul vizual al ochiului uman în plan orizontal este de 60°. Camerele IP PTZ pot oferi un unghi de vizualizare de 360° pe orizontală și 90° pe verticală. Prin urmare, unghiul de vizualizare al obiectivului determină cât de mult din cameră va acoperi obiectivul camerei. Cu cât unghiul de vedere al camerei este mai mare, cu atât câmpul de observare va fi mai larg.

Senzor de mișcare și sunet

O cameră de supraveghere plană, care direcționează obiectivul acolo unde există mișcare, va fi cea mai eficientă. O cameră IP cu senzor de mișcare, în special o cameră PTZ, este alegerea potrivită pentru cei care doresc să țină totul sub control.

Cum funcționează? Informațiile privind detectarea mișcării sau a sunetului determină orientarea obiectivului în direcția respectivă. Astfel, o singură cameră poate acoperi întreaga încăpere, iar acest lucru poate fi numit în mod sigur monitorizare inteligentă.

Modul de noapte

Pentru o supraveghere pe deplin eficientă, aveți nevoie de o cameră care să ofere o imagine clară indiferent de nivelul de lumină. Modul de noapte este funcția de bază a camerelor de supraveghere.

Cum funcționează? Ei bine, pentru a vedea în întuneric, camerele de supraveghere sunt echipate cu un leduri IR. Infraroșul este utilizat pentru ca imaginea înregistrată noaptea după procesare să fie cât mai clară.

Cele mai multe spargeri de locuințe private au loc noaptea, când locuitorii sunt plecați. Prin urmare, este foarte important ca dispozitivul să înregistreze și să furnizeze imagini de înaltă calitate în acel moment.

În fiecare zi, această funcție este utilă pentru părinții copiilor mici. O cameră pentru monitorizarea camerei copilului vă va permite să verificați în orice moment ce se întâmplă în camera copilului. Nu mai trebuie să vă uitați înăuntru cu riscul de a trezi un copil care doarme.

Comunicare audio

O cameră IP pentru locuință dotată cu un microfon și un difuzor vă permite să comunicați cu persoanele din casă. Această funcționalitate va fi apreciată de proprietarii de câini și pisici. Animale de companie cărora le este dor de tine atunci când le lași acasă.

Câinii își exprimă această dorință prin lătrat, ceea ce îi deranjează pe vecini. Cu ajutorul camerei audio IP, puteți vorbi cu animalul dumneavoastră de companie. Vocea dumneavoastră îl va calma, iar animalul vă va simți prezența.

În același mod, puteți comunica, de exemplu, cu o bonă sau cu un copil mai mare lăsat acasă. În situații extreme, puteți să speriați în mod eficient un hoț, atunci când vă aude vocea și află că este urmărit, va fugi cu siguranță.

Conectivitate și alimentare cu energie electrică

Modul în care camera se conectează la rețea pentru a putea viziona imagini video în direct este foarte important. Conectivitatea wireless devine un standard, iar clienții optează din ce în ce mai mult pentru această soluție.

Nu este nevoie de cabluri suplimentare care să strice estetica camerei. Cu toate acestea, recomandăm modelele care pot fi conectate la internet atât prin cablu LAN, cât și prin Wi-Fi. Camera IP ar trebui să funcționeze în mod stabil, asigurând o funcționare continuă.

Un semnal wireless prea slab poate interfera cu funcționarea dispozitivului. Un cablu poate fi supărător, dar o astfel de conexiune este totuși mai fiabilă.

cea mai buna camera ip

O cameră de supraveghere este un dispozitiv electric și are nevoie de energie electrică pentru a funcționa. Conectarea unei camere de supraveghere la rețeaua electrică cu un cablu  reprezintă un mare risc – în timpul unei pene de curent, dispozitivul nu va înregistra imagini video.

O cameră IP de interior trebuie să aibă o sursă de alimentare autonomă. De cele mai multe ori, acestea sunt baterii puternice care asigură o funcționare continuă fără acces constant la energie de la rețea. Cea mai bună soluție este utilizarea unei surse de alimentare și posibilitatea de a lucra cu o baterie.

O soluție interesantă utilizată în cazul camerelor de exterior este o cameră cu propriul panou fotovoltaic. Cu toate acestea, această formă de alimentare nu este potrivită pentru utilizarea în interior.

Înregistrarea datelor

Camerele IP pentru uz casnic nu necesită instalarea unui DVR și a unor discuri pentru stocarea înregistrărilor. Senzorul încorporat și slotul pentru carduri microSD sunt suficiente. Puteți stoca înregistrările de la camera IP pe carduri, dar și în Cloud pe internet.

Unii producători de camere IP de acasă oferă acest serviciu. Pentru o taxă mică, obțineți un loc pentru arhivarea înregistrărilor, care este securizat corespunzător. Cu siguranță, nicio persoană neautorizată nu va avea acces la filmele tale, deoarece acest tip de cloud este securizat în aceleași standarde ca și conturile bancare.

Operare facilă – notificări

După cum am menționat deja, tot ce aveți nevoie pentru a opera monitorizarea la domiciliu este un smartphone sau o tabletă. Trebuie doar să instalați pe dispozitivul dvs. mobil aplicația indicată de producătorul camerei IP.

De obicei, acestea sunt foarte ușor de utilizat, astfel încât chiar și persoanele în vârstă nu vor avea probleme în a le folosi. În plus, în cazul camerelor PTZ, aveți posibilitatea de a controla obiectivul cu ajutorul aplicației. Acest lucru înseamnă că, în timp ce sunteți în vacanță, puteți să vă uitați prin apartament și să verificați dacă totul este în ordine.

cea mai buna camera ip

O caracteristică importantă a aplicației pentru camere IP este generarea de notificări. Telefonul dvs. va primi informația că dispozitivul detectează mișcare. Veți putea să verificați imediat ce se întâmplă în locuința dumneavoastră – începeți să monitorizați imaginile de pe camere și reacționați în consecință.

Cu ajutorul aplicației, puteți, să activați semnalul de alarmă – sonor sau luminos, pentru a descuraja un intrus. De asemenea, aveți posibilitatea de comunicare prin intermediul camerei și puteți comunica cu persoana care se află în cameră.

Cât costă monitorizarea la domiciliu?

Monitorizarea analogică a casei și a proprietății a fost asociată cu cheltuieli mari. Tehnologia IP este cu siguranță mai ieftină. Nu mai este nevoie să instalați cabluri și să cumpărați un DVR. Instalarea este, de asemenea, foarte simplă și o puteți face singur, folosind doar manualul.

Astfel, nu plătiți pentru munca instalatorilor, echipamente suplimentare și accesorii de montare costisitoare. De fapt, cheltuielile dvs. se limitează la prețul camerei. Iar acestea sunt foarte accesibile. Pentru o cameră IP care oferă o calitate a imaginii FullHD veți plăti puțin peste de 200 lei.

Un bun exemplu ar fi camera XIAOMI IMI HOME SECURITY CAMERA 360 1080p PTZ cu detectare a mișcării. Calitatea ridicată a imaginii, operarea ușoară și numeroasele funcționalități utile fac din această cameră IP un raport calitate-preț excepțional de bun.

XIAOMI IMI HOME SECURITY CAMERA 360 1080p PTZ

cea mai buna camera ip

Vezi oferta la eMAG 

Rezumat – ce cameră IP să alegeți?

După cum știm deja, monitorizarea locuinței cu ajutorul camerelor IP este ieftină și foarte eficientă. Instalarea de camere IP este o modalitate bună de a spori siguranța celor dragi. Mai ales că nu trebuie să cheltuiți mulți bani pentru a verifica ce se întâmplă în casa dvs. de oriunde din lume.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o cameră IP?

Parametrii tehnici ai majorității camerelor de monitorizare la domiciliu sunt similari. Prin urmare, cea mai bună soluție este să adaptați caracteristicile camerei la nevoile dumneavoastră individuale.

Dacă locuiți singur și aveți nevoie de o cameră de supraveghere doar în cazul unei spargeri, atunci concentrați-vă pe calitatea imaginii și pe detectarea mișcării.

O familie cu copii va găsi utilă funcția audio bidirecțională. Va fi mai ușor să comunicați cu o bonă sau cu un adolescent de acasă. O cameră care oferă această funcție este o modalitate de a supraveghea 24 de ore din 24 apartamentul unei persoane în vârstă.

Chiar dacă nu puteți locui cu persoana iubită și nu o puteți ajuta zilnic, veți fi liniștit în ceea ce privește sănătatea și siguranța acesteia. În plus, veți putea comunica cu ușurință în orice moment. O cameră de supraveghere a locuinței înregistrează multe evenimente – mai ales cele bune, de zi cu zi.

Astfel, nu numai că oferă siguranță, dar va păstra și cele mai frumoase amintiri. Momentele minunate nu pot fi regizate: primii pași ai copilului, primele sale cuvinte. Pe înregistrările de supraveghere la domiciliu veți găsi toate momentele prețioase din viața dumneavoastră. Le puteți păstra în memorie pentru totdeauna.

Camerele IP oferă o calitate a imaginii la un preț foarte scăzut, ceea ce nu se putea visa decât în urmă cu 10 ani. De asemenea, designul s-a schimbat mult – camerele de acasă sunt frumoase și mici. Ele sunt discrete, iar dacă este așa, este doar datorită formei lor unice, futuriste.

Acestea se potrivesc în orice interior și depinde doar de dumneavoastră dacă ascundeți camera de ochii oaspeților sau dacă o plasați într-un loc vizibil. 

Citește și:

Prima pagina  

 

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo