Plita cu inductie de 80 cm – clasament și modele recomandate

Dacă sunteți în căutarea unei alternative moderne la un aragaz tradițional pe gaz, la o plită cu inducție de 80 cm va fi soluția perfectă. Clasamentul pe care l-am pregătit vă va ajuta să găsiți soluția potrivită pentru bucătăria dumneavoastră. Vezi care este câștigătorul!

Ce vei învăța din articol?

  • O plită cu inducție este un dispozitiv caracterizat de un consum redus de energie electrică și de o funcționalitate ridicată.
  • Plita cu inducție cu lățimea de 80 cm va deservi în primul rând familiile numeroase, precum și pentru persoanele care gătesc mese complexe sau care pregătesc adesea mâncare pentru grupuri mai mari.
  • Atunci când alegeți un model, trebuie să acordați atenție, printre altele, puterii de conectare, materialului plitei, numărului și dimensiunii zonelor de gătit și funcțiilor suplimentare.

Aparatele electrocasnice moderne sunt concepute nu numai pentru a ușura sarcinile zilnice, dar și pentru a reduce costurile energetice. Din ce în ce mai des, aragazurile tradiționale pe gaz sunt înlocuite de plite cu inducție eficiente din punct de vedere energetic, care devin încet-încet un standard în bucătăriile românești. Acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece aceste dispozitive se disting prin siguranță, funcționalitate și consum redus de energie. Prin urmare, acestea reprezintă soluția perfectă dacă gătiți frecvent și doriți să reduceți cât mai mult facturile de electricitate. Veți găsi o gamă largă de aparate care să se potrivească nevoilor dumneavoastră individuale, tipului de bucătărie și decorului.

Aceste plite sunt disponibile în mai multe dimensiuni, începând de la plite cu două arzătoare de 30 cm lățime. Pentru familiile mai numeroase și spațiile mai mari, o plită cu inducție de 80 cm este o alegere mai bună. Clasamentul se concentrează pe această categorie de aparate de uz casnic, motiv pentru care lista include modele puțin mai mari. Cu toate acestea, înainte de a afla câștigătorul, vedeți cum am evaluat aparatele care au participat la clasamentul nostru.

Plita cu inducție de 80 cm – pentru cine va fi potrivită?
cea mai buna masina plita cu inductie

Plita cu inducție de 80 cm este un aparat conceput pentru bucătării mai mari. Acesta poate fi echipat cu până la 5 arzătoare, permițându-vă să pregătiți mai multe tipuri de alimente în același timp. Un aparat de această dimensiune va fi o soluție potrivită pentru familiile mari, dar nu numai. Ar trebui să optați pentru această soluție dacă vă place să experimentați în bucătărie și doriți să realizați chiar și cele mai sofisticate idei pentru mâncăruri complicate. O plită cu inducție largă va fi indispensabilă pentru cei care organizează adesea întâlniri sociale și gătesc pentru un grup mai mare de prieteni sau familie. O zonă mare de gătit echipată cu mai multe câmpuri independente este prin urmare, o soluție versatilă pentru creșterea funcționalității bucătăriei. Care va fi cea mai bună plită cu inducție de 80 cm? Acest clasament vă va oferi răspunsul la această întrebare, dar înainte de a citi mai departe, vedeți ce ar trebui să distingă un aparat bun și la ce parametri trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați.

Evaluarea puterii
Un aparat bun ar trebui să ofere o putere de conectare de cel puțin 7000 W, deoarece aceasta se va traduce printr-o performanță mai bună de încălzire. O astfel de soluție necesită de obicei, o conexiune de 400 V la rețeaua electrică, ceea ce ar reprezenta o problemă în multe case. Cu toate acestea, producătorii de electrocasnice folosesc o tehnologie specială, astfel încât un aparat cu inducție de 80 cm cu o putere mare să poată fi conectat în siguranță la o priză standard de 230 V. În acest caz, merită să vă asigurați că modelul ales este echipat cu o opțiune de reglare a puterii care îi permite să se adapteze la instalația electrică.

Tipul și numărul de câmpuri de gătit
O plită cu inducție este de obicei echipată cu 4 sau 5 câmpuri de încălzire. Acestea ar trebui să fie de diferite mărimi și forme pentru a permite adaptarea fiecărui vas de gătit în parte. O soluție interesantă este funcția de combinare și lărgire a câmpurilor, astfel încât veți putea pregăti o masă chiar și într-o oală mare cu dimensiuni non-standard.

Material de construcție
Aparatele fabricate din sticlă ceramică sunt considerate cele mai robuste. Este rezistent la deteriorări mecanice, fisuri și zgârieturi, ceea ce va prelungi semnificativ durata de viață a panoului. Amintiți-vă că o inducție de 80 cm nu este doar un aparat de uz casnic pentru pregătirea meselor, ci și un element estetic important al spațiului. Așadar, atunci când cumpărați, acordați atenție designului și finisajului, astfel încât să se potrivească cu restul decorului bucătăriei dvs. Pe piață veți găsi plite cu inducție cu un cadru metalic, jante frezate sau margini cu finisaje netede.

Caracteristici și facilități

cea mai bunaplita cu inductie
Plitele cu inducție sunt echipate cu o serie de caracteristici inovatoare care fac gătitul și mai comod și mai intuitiv. Printre funcțiile utile se numără un Power Booster pentru gătit rapid, un indicator de căldură reziduală, detectarea vasului sau programe diverse. Un temporizator, o pauză și un dispozitiv de blocare a plitei pentru a preveni modificarea accidentală a setărilor sunt un element de bază în majoritatea aparatelor.

Ce altceva ar trebui să căutați atunci când cumpărați?
Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție și modului în care plita este instalată în bucătărie. Cea mai versatilă metodă este de a plasa unitatea pe blat, deoarece nu este nevoie de găuri speciale în mobilier. Dacă abia vă decorați bucătăria sau intenționați să o modernizați, puteți opta pentru aparate încorporabile cu mobilier pe măsură asortat.

Recunoaștem că fiecare utilizator poate avea nevoi diferite, așa că am încercat să includem în lista noastră o varietate de aparate. Cu toate acestea, fiecare dintre ele a fost evaluată pe baza acelorași criterii pentru a determina câștigătorul clasamentului. Am luat în considerare, în principal, factorii care sunt relevanți pentru utilizatori. Ne-am concentrat asupra funcționalității, siguranței și elementelor care afectează confortul gătitului. Dacă vreți să știți care este cea mai bună plită cu inducție de 80 cm, clasamentul va răspunde la această întrebare și va ajuta să alegeți modelul potrivit pentru bucătăriile voastre!

Plită cu inducție 80 cm – clasamentul aparatelor
Am luat sugestii de aparate de la diferiți producători și le-am analizat în funcție de cei mai importanți parametri. Vezi ce plită cu inducție a meritat să fie câștigătoarea clasamentului nostru!

6 Plită cu inducție Bosch PVS851FB5E

cea mai buna masina de tunsplita cu inductie

Modelul de la Bosch este o opțiune pentru cei care caută o plită cu inducție funcțională la un preț rezonabil. Dispozitivul este fabricat din sticlă ceramică de înaltă calitate, pe care sunt amplasate 4 câmpuri de încălzire. Construcția fără ramă, cu decupaje decorative și designul elegant fac din acest aparat un accesoriu estetic plăcut pentru interiorul bucătăriei. O soluție interesantă este funcția CombiZone pentru conectarea câmpurilor de încălzire, datorită căreia aveți posibilitatea de a pregăti mese în vase alungite și tigăi de dimensiuni atipice. Alte opțiuni utile includ QuickStart cu recunoaștere automată a vasului, controlul căldurii reziduale și încălzirea rapidă. Un confort suplimentar este panoul de control al senzorului, unde puteți seta parametrii de funcționare pentru fiecare câmp în parte.

Vezi aici prețul de astăzi

5 Plită cu inducție Bosch PVW851FB5E

cea mai buna plita cu inductie

Aceasta este o altă ofertă Bosch – la fel ca și cea precedentă, are o serie de caracteristici inovatoare de oferit. Plita are până la 5 arzătoare de dimensiuni diferite, pe care le puteți regla cu ușurință în funcție de forma și dimensiunea vaselor de gătit. Aparatul detectează automat vasul și activează câmpul corespunzător cu ajutorul funcției QuickStart. Opțiunea ReStart (Repornire) restabilește setările anterioare în cazul în care plita trebuie oprită, de exemplu, din cauza unor lichide vărsate pe ea. Plita cu inducție de 80 cm se caracterizează, de asemenea, printr-un consum economic de energie, iar datorită funcției PowerBoost veți putea fierbe 2 litri de apă în cel mai scurt timp, reducând în același timp consumul de energie. Aparatul este echipat cu soluții care sporesc siguranța la prepararea meselor. Acestea includ un sistem de blocare parentală, un temporizator cu opțiunea de oprire pentru fiecare zonă de gătit și un indicator de sfârșit de utilizare.

Vezi aici prețul de astăzi

4 Plită cu inducție Siemens ED851FWB5E

cea mai buna plita cu inductie

Aceasta este o plită cu inducție largă, cu un design fără ramă și cu un șlefuit decorativ pe partea frontală și laterală. Este echipat cu 5 câmpuri de gătit, pe care le puteți controla independent unul de celălalt cu ajutorul panoului de control inteligent touchSilder cu afișaj digital. Este dotat cu tehnologia inovatoare Power Induction, ceea ce înseamnă că plita se încălzește în cel mai scurt timp și își conduce toată căldura direct către vasele de gătit. De asemenea, puteți seta cu precizie parametrii de gătire prin selectarea puterii corespunzătoare pe scala cu 17 trepte. Între timp, semnalul sonor, controlul parental și indicatorul de căldură reziduală se traduc printr-un nivel ridicat de siguranță. În opinia noastră, dispozitivul Siemens este o plită mare cu inducție care vă va satisface așteptările în ceea ce privește funcționalitatea și operarea intuitivă, combinate cu un preț atractiv.

Vezi aici prețul de astăzi

3 Plita cu inducție Samsung NZ63J9770EK/EO

 

 

A sosit momentul să prezentăm aparatele care au urcat pe podiumul clasamentului nostru. Locul al treilea a fost ocupat de o plită mare cu inducție cu 4 arzătoare și un strat de sticlă ceramică întărită. Aparatul atrage atenția prin designul său izbitor. Acest lucru se datorează nu numai designului său modern, cu margini lustruite, ci și tehnologiei VirtualFlame. Folosește un sistem de LED-uri care imită flacăra din câmpul activat. Acest lucru oferă un efect estetic interesant și, de asemenea, vă permite să identificați cu ușurință arzătorul care este utilizat în prezent. Pe de altă parte, WideFlex Zone vă permite să profitați pe deplin de aparat, indiferent de forma și dimensiunea vaselor de gătit. Caracteristicile cheie includ încălzirea instantanee, menținerea la cald, ajustarea automată a puterii în funcție de tipul de vas, precum și un cronometru pentru fiecare zonă de gătit. Pe de altă parte, siguranța este asigurată de un sistem de blocare parentală, de protecția împotriva supraîncălzirii și de oprirea automată după perioade lungi de inactivitate.

Vezi aici prețul de astăzi

2. Plită cu inducție Siemens EX875LYC1E

 

Ne apropiem de desemnarea câștigătorului, dar înainte de asta, aflați modelul care s-a clasat pe locul al doilea. Plita cu inducție Siemens este un aparat modern care va face ca gătitul de zi cu zi să fie mai simplu și mai intuitiv. Cele 4 arzătoare de încălzire cu detectarea automată a prezenței ustensilelor de gătit și posibilitatea de a activa câmpul extins asigură o distribuție uniformă a căldurii, ținând cont de oalele de dimensiuni și forme nestandardizate. O caracteristică interesantă este zona de prăjire special desemnată pentru prăjire, precum și opțiunea de încălzire rapidă pentru a economisi consumul de energie. Sticla ceramică cu inducție de 80 cm prezentată este caracterizată de un design elegant – se va potrivi în orice decor. Un avantaj suplimentar este gama largă de puteri, cu posibilitatea de reglare fină a parametrilor de încălzire pe o scară de 17 niveluri.

1. Plită cu inducție Bosch PXY875DE3E

 

În opinia noastră, aceasta este cea mai bună plită cu inducție de 80 cm. Clasamentul este încheiat de un aparat Bosch care răspunde așteptărilor celor mai exigenți utilizatori. Toate acestea datorită funcțiilor avansate care afectează confortul și siguranța la pregătirea meselor. Una dintre soluțiile practice este tehnologia Flexinduction Plus, cu un câmp de gătit extins și zone flexibile care adaptează parametrii de gătit la forma, dimensiunea și tipul de vas.

Pe de altă parte, SettingTransfer permite salvarea și continuarea setărilor anterioare atunci când gătiți pe o altă suprafață de gătit. De asemenea, este demn de remarcat senzorul de prăjire PerfectFry, care selectează temperatura optimă de funcționare pentru a preveni arderea și pentru a pregăti un fel de mâncare perfect prăjită. Producătorul a avut grijă și de eficiența energetică, iar dumneavoastră puteți reduce costurile de energie prin utilizarea opțiunii de încălzire rapidă PanBoost și prin oprirea automată a aparatului după terminarea lucrului. Designul elegant și panoul de control intuitiv completează pachetul și fac ca modelul de la Bosch să merite primul loc.

Vezi aici prețul de astăzi

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo