Cea mai bună plită cu inducție

Plită pe gaz sau cu inducție?

Gătitul cu gaz are la fel de mulți oponenți, dar și susținători, iar argumentele fiecărei părți sunt bazate pe realitate. Dacă aprinderea unui arzător cu flacără, sau mirosul de gaz vă face să vă simțiți inconfortabil, luați în considerare înlocuirea aragazului cu o plită cu inducție. Marele său avantaj este că nu folosește o flacără, deci nu există nicio șansă de a te arde în timp ce o folosești.

Ce plită cu inducție va funcționa pentru dvs.?

Dacă în urmă cu doar câțiva ani, plitele cu inducție erau o curiozitate pe piața aparatelor electrocasnice, astăzi acestea se găsesc în tot mai multe case.

Ceea ce îi încurajează pe oameni să le cumpere nu este doar confortul utilizării lor, ci și economiile de energie. Din ce cauză? În primul rând, de la un principiu complet diferit de funcționare a acestui tip de dispozitiv, care necesită mult mai puțină energie electrică.

Pentru a explica cum funcționează o plită cu inducție, trebuie să ne întoarcem pentru o clipă la lecțiile de fizică. Atunci când gătiți pe un aragaz cu inducție, se creează un câmp magnetic alternativ, care este creat de o bobină plasată în interiorul plăcii.

Câmpul magnetic produce curenți turbionari. Acești curenți turbionari sunt cei care transferă energia către vasele și tigăile de pe plită, care sunt apoi încălzite pas cu pas pe o perioadă scurtă de timp.

Dar nu este atât de simplu – pentru a folosi o plită cu inducție este necesară achiziționarea de vase moderne cu fund feromagnetic. Le puteți recunoaște după simbolul bobinei de pe ambalaj, care arată ca mai multe bucle interconectate.

Prețul lor este puțin mai mare, dar puteți fi siguri că vă vor servi mulți ani. Nu vreți să renunțați de vesela veche? Procurați-vă niște suporturi de inducție care vă permit să folosiți oale și tigăi care nu sunt potrivite pentru inducție.

Ce plită cu inducție va funcționa în casa dvs.?

Practic, fiecare model oferă o serie de caracteristici și elemente de siguranță. Acestea sunt dispozitive foarte economice și extrem de ușor de utilizat. Acestea sunt perfecte pentru casele cu copii mici sau pentru bucătarii nerăbdători – o plită cu inducție bună va fierbe apa într-o oală în doar un minut. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceste dispozitive sunt atât de populare în rândul clienților.

Ce plită cu inducție este cea mai bună? Caracteristici și funcții cheie

Plitele cu inducție de la diferiți producători funcționează după același principiu. În același timp, ele diferă între ele în alte câteva privințe. Dacă vă întrebați ce plită cu inducție să cumpărați, luați în considerare parametrii sau caracteristicile sale. Confortul dumneavoastră în timp ce gătiți va depinde de ele.

Tipul și numărul de câmpuri de încălzire

S-au dus zilele în care plitele de gătit erau echipate doar cu câmpuri simple, rotunde. În prezent, aveți posibilitatea de a alege între diferite tipuri de câmpuri, care diferă în ceea ce privește forma, și prin urmare, aplicațiile posibile.

Potriviți-le mai ales cu „cantitatea” mâncărurilor pe care intenționați să le pregătiți. O altă plită va funcționa în casa unei familii numeroase, iar alta în bucătăria unei singure persoane. Acesta din urmă va funcționa foarte bine pe o plită cu câmpuri rotunde simple. Pe de altă parte, o familie numeroasă va aprecia câmpurile de gătit care au o suprafață mai mare.

Pe piață puteți găsi următoarele :

  • simple – acestea sunt cele mai simple câmpuri, care necesită utilizarea unui vas cu fundul de dimensiuni egale cu cele ale cercului;
  • câmpuri cu lățime dublă – aceste câmpuri sunt compuse din două cercuri, unul mai mic și celălalt mai mare. Puteți folosi vase cu diametre diferite;
  • triplu lărgit – câmpuri destul de rare, care constau din trei cercuri. Sunt un tip de forme foarte versatil;
  • tip tavă – aceasta este o formă alungită care ține loc de fapt de două câmpuri de gătit.

Dimensiunea mare va fi ideală pentru a pregăti cantități mai mari de alimente într-o tavă de copt;
versiunea fără stres – câmpuri care nu sunt marcate cu linii. Pe ele se așează vase de orice diametru și se utilizează pe deplin spațiul disponibil pe plita cu inducție.

Dimensiunea și numărul zonelor de gătit trebuie ajustate la cantitatea de alimente pe care trebuie să o pregătiți. De exemplu, o singură persoană va avea rareori nevoie de o tavă de copt, spre deosebire de o familie numeroasă.

Controlul plitei cu inducție

Pe piață veți găsi modele care sunt acționate cu ajutorul unor butoane. Cu toate acestea, astfel de plite cu inducție devin încet-încet un lucru de domeniul trecutului. Mult mai des veți întâlni un panou tactil mult mai eficient. Aici puteți selecta zona de gătit operată în prezent. Puteți determina puterea de încălzire, precum și temporizatorul sau alte funcții suplimentare.

Alimentarea cu energie electrică și instalarea

Există două tipuri de plite cu inducție pe piață în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică: monofazată (230 V) și trifazată (400 V). Așadar, dacă vă întrebați ce plită cu inducție să alegeți, fiți atenți la tipul de sursă de alimentare pe care o aveți acasă.

În clădirile noi, nu este dificil să găsiți o priză trifazată. Acestea sunt adesea instalate în bucătării special pentru plite cu inducție. În clădirile mai vechi, însă, instalați un model care se conectează la o priză monofazată. Acesta va avea mai puțină putere, dar o veți putea instala fără probleme.

Caracteristici suplimentare care merită să fie disponibile

Producătorii de plite cu inducție se întrec între ei în ceea ce privește caracteristicile pe care le oferă produsele lor. Dar aveți nevoie de toate? Nu neapărat. Cu toate acestea, anumite caracteristici reprezintă un mare confort atunci când se utilizează plita. Printre acestea se numără:

  • PowerBooster – acesta nu este altceva decât o putere de încălzire sporită a unui anumit câmp. Veți fierbe apă sau veți prăji un fel de mâncare în cel mai scurt timp;
  • Cronometru – vă permite să setați timpul de gătire. Este o funcție extrem de utilă pentru bucătarii care uită, deoarece oprește câmpul de încălzire după ce a trecut timpul prestabilit;
  • Protecție împotriva revărsării – nu este dificil să fierbeți peste un vas sau apă în bucătărie. În acest caz, dispozitivul de protecție împotriva vărsării oprește plita.

Ce plită cu inducție să alegeți? Sugestiile noastre

Care sunt plitele care merită atenția dumneavoastră? Consultați recomandările noastre pentru modelele potrivite pentru familiile numeroase și pentru persoanele singure.

1

Plita cu inducție AMICA 21365

cea mai buna plita cu inductie

Plita AMICA 21365 va fi potrivită mai ales în casele cu familii numeroase. Este echipată cu patru câmpuri de încălzire, dintre care două cu funcția AutoBridge. Acesta vă permite să conectați două câmpuri împreună, astfel încât să puteți pregăti cina pentru mai multe persoane într-un vas mare. Blocarea parentală este demnă de menționat. Acesta protejează copiii mici împotriva pornirii accidentale a plitei. Funcția PowerBooster vă va permite să gătiți foarte repede. Plita fierbe până la patru litri de apă în doar șaizeci de secunde.

Vezi oferta la eMAG

2

Plita cu inducție SAMSUNG NZ64K5747BK

cea mai buna plita cu inductie

Un alt model potrivit pentru familiile mari va fi SAMSUNG NZ64K5747BK. De asemenea, are o funcție PowerBooster și un sistem de blocare parentală. Veți aprecia cu siguranță opțiunea Keep Warm (Păstrare la cald), care menține vasele calde. Astfel, va fi utilă atunci când membrii gospodăriei dvs. vor întârzia la cină. Acest model oferă o mare comoditate atunci când gătiți. Puteți conecta două câmpuri de încălzire între ele. Toate recunosc diametrul vasului, ceea ce vă permite să folosiți vase de gătit de diferite dimensiuni.

Vezi oferta la eMAG

3

Plita cu inducție BOSCH PIF651FC1E

cea mai buna plita cu inductie

Plita BOSCH PIF651FC1E este echipată cu patru zone de gătit, dintre care una se poate extinde și mai mult. Încălzirea rapidă va fi cu siguranță valoroasă pentru cei mai nerăbdători dintre noi. Cronometrul vă permite să vă îndepărtați de bucătărie, chiar dacă în acel moment se gătește ceva, în timp ce senzorul de prăjire asigură mâncăruri perfect prăjite. În plus, controlul plitei este foarte simplu. Acest lucru este valabil și pentru setarea de blocare parentală.

Vezi oferta la eMAG

4

Plita cu inducție GORENJE IT643BCSC


cea mai buna plita cu inductie

Plita cu inducție GORENJE IT643BCSC este plită potrivită pentru dumneavoastră. Acesta este echipată cu o serie de funcții utile, cum ar fi PowerBoster și BridgeZone, care garantează două zone de gătit combinate într-una singură.

Acest lucru simplifică gătitul mâncărurilor mari. Astfel, este ideală pentru a pregăti mai multe alimente în același timp. Foarte utilă este și funcția pentru menținerea alimentelor la cald. De asemenea, puteți utiliza setările temporizatorului și ale memoriei. Vă întrebați ce plită cu inducție să alegeți? Acest model va satisface multe persoane. Acesta poate fi utilizat în orice casă, indiferent de numărul de persoane care locuiesc în ea.

Vezi oferta la eMAG

Plită cu inducție din sticlă sau ceramică?

 

Deși la prima vedere o plită ceramică arată identic cu cea cu inducție, modul în care funcționează este complet diferit. O plită ceramică este echipată cu încălzitoare tradiționale care transferă treptat căldura către vasele cu mâncare sau apă. Marele avantaj al modelului ceramic este că utilizarea sa nu necesită un schimb costisitor de vase.

Dezavantajele plită ceramică? În primul rând, o eficiență mai scăzută și un risc crescut de arsuri. Atingerea neintenționată a unei plite ceramică fierbinte poate avea consecințe dureroase. Este adevărat că și inducția se încălzește, dar temperatura este mult mai scăzută. Deci, ce este mai bine: o plită cu inducție din sticlă sau o plită ceramică clasică? Și în acest caz, câștigătorul este o plită cu inducție.

Ce este cel mai important atunci când alegeți o plită cu inducție?

După cum puteți vedea, alegerea unei plite cu inducție nu trebuie să fie foarte dificilă – mai ales dacă vă gândiți cu atenție la nevoile dumneavoastră. Ceea ce contează cel mai mult atunci când alegeți una, este numărul și forma zonelor de gătit și prezența unor caracteristici suplimentare – cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Dacă gătiți mult și vă place să experimentați în bucătărie, optați pentru un aparat cu câmpuri de încălzire variabile sau unul care vă permite să le combinați în voie. Sunteți un părinte tânăr? Căutați o plită cu blocare de siguranță și funcție de oprire rapidă. Aveți de gând să vă folosiți plita doar ocazional? Nu plătiți prea mult și optați pentru o plită cu inducție dintre modelele de bază.

Prima Pagină  

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo