Cel mai bun frigider 2024

Atunci când vă completați echipamentul de bucătărie, nu ar trebui să fiți indiferenți față de durata de viață a aparatelor de uz casnic.

Nimeni nu dorește ca aparatele să se strice după o perioadă scurtă de timp și să genereze costuri inutile.

Vă gândiți să cumpărați un frigider modern? Clasamentul nostru de fiabilitate este o listă de modele interesante care vă vor deservi foarte bine indiferent de circumstanțe.

Cum ar trebui să fie un frigider de încredere?

Atunci când căutați un frigider bun cu gândul la mai mulți ani de utilizare, acordați atenție celor mai importanți parametri și caracteristici. În centrul fiecărui frigider-congelator se află un compresor.

Acesta este cel care pune în mișcare agentul frigorific, astfel încât temperatura din interior să rămână scăzută. În prezent, cea mai bună soluție se dovedește a fi un compresor cu invertor.

Este eficient din punct de vedere energetic, silențios și puternic, iar producătorii includ adesea o garanție suplimentară.

Caracteristici cheie

Verificați dacă noul  dvs. frigider are funcția No Frost. Acumularea de îngheț pe părțile laterale ale frigiderului este o neplăcere care afectează nu numai alimentele, ci și starea frigiderului.

Mult îngheț înseamnă, că frigiderul trebuie să funcționeze la o viteză mai mare și, prin urmare, consumă mai multă energie. Prin urmare, un frigider fără îngheț vă va permite să economisiți bani la factura de electricitate.

În zilele fierbinți de vară veți aprecia funcția de răcire rapidă. În doar câteva clipe puteți avea un suc sau o limonadă rece și plăcută! Pentru a vă păstra alimentele proaspete cât mai mult timp, veți aprecia, sistemul de temperatură constantă din interiorul frigiderului. Vă păstrează mâncarea rece, indiferent de cât de des deschideți ușa.

Dispunerea rafturilor și sertarelor

Atunci când alegeți un frigider, calitatea componentelor interne este importantă. Rafturile din sticlă călită sunt rezistente la deteriorări mecanice, astfel încât frigiderul va arăta ca nou pentru o perioadă lungă de timp.

Un model cu rafturi detașabile sau pliabile poate fi o alegere bună – datorită acestora puteți introduce în frigider vase înalte.

Suporturile pentru sticle și recipientele dedicate anumitor tipuri de alimente vor oferi, confort. Producătorii de frigidere oferă opțiuni precum sertare pentru a prelungi prospețimea fructelor și legumelor sau compartimente pentru a asigura condiții optime de păstrare a cărnii.

Capacitate

Înainte de a cumpăra un frigider, este important să vă gândiți la ce capacitate este potrivită pentru dumneavoastră sau pentru familia dumneavoastră. Dacă aveți mai mulți copii, luați în considerare aparatele care au o capacitate mai mare de 200 de litri.

Pentru o singură persoană va fi suficient un model cu o capacitate de aproximativ 120 de litri. gândiți-vă la dimensiunile optime pentru congelator – de ce să nu optați pentru un model puțin mai mare pentru a vă asigura că puteți păstra fructele sau carnea congelate?

Dacă alegeți un frigider cu o capacitate potrivită, nu va trebui să îl înlocuiți cu unul mai mare după o perioadă scurtă de utilizare.

Clasa energetică

Eficiența energetică a unui aparat electrocasnic este un parametru important, mai ales pe termen lung. O clasă energetică ridicată înseamnă că frigiderul consumă foarte puțină energie electrică, astfel încât nu va fi o povară mare pentru bugetul casnic.

În prezent, acest parametru este descris cu literele de la A la G, unde A reprezintă cele mai moderne și mai eficiente aparate din punct de vedere energetic.

Design și brand

Pentru ca frigiderul să arate în continuare îngrijit de-a lungul anilor, alegeți un design clasic, universal. Schimbarea direcției de deschidere a ușii este un bonus suplimentar. Este posibil să doriți să folosiți acest lucru după ce bucătăria dvs. a fost renovată. Reputația producătorului este importantă în ceea ce privește fiabilitatea. Mărcile de încredere sunt prezente pe piață de mulți ani, iar aparatele lor se disting prin soluții inovatoare.

Cum îmi îngrijesc frigiderul pentru a-i prelungi durata de viață?

Cum am griă de frigiderul meu ?

  • Respectați regulile de depozitare adecvată a alimentelor. Produsele care urmează să fie plasate trebuie să fie la temperatura maximă a camerei. Țineți-le departe de orificiile de ventilație.
  • Curățați periodic camera cu agenți blânzi pentru a preveni creșterea microorganismelor. Uscați-l bine după aceea.
  • Verificați starea garniturilor izolatoare.
  • Dacă dispozitivele dvs. nu au funcția No Frost, dezghețați-le cel puțin o dată pe an.

Pentru a vă asigura că aparatul dvs. va rămâne alături de dvs. ani de zile, asigurați-vă că îl întrețineți în mod regulat. Acest lucru nu numai că îi va prelungi durata de viață, dar vă va scuti și de probleme.

Este mai ușor și mai rapid să vă curățați frigiderul din când în când decât să îl curățați în profunzime de mai multe ori pe an.

Unde puteți găsi cele mai bune frigidere?

Clasamentul fiabilității din luna mai 2024 vă poate ajuta!

Am selectat 10 modele de frigidere robuste, care vă vor servi ani de zile. În clasament veți găsi echipamente de la diverși producători la diferite niveluri de preț. Află ce aparate au ajuns pe podium!

8. Frigider Gorenje RK4161PS4

 

cel mai bun frigider 2022

Gorenje RK4161PS4 este o alegere excelentă pentru o bucătărie mică – dimensiunile sale sunt 161,3 x 55 x 55,7 cm. Un compresor puternic menține în mod constant temperatura din congelator și frigider la niveluri optime.

Mecanismul funcționează silențios – sunetul pe care îl generează atinge un maxim de 39 dB. Consumul anual de energie electrică este de 263 kWh, astfel încât aparatul se încadrează în clasa energetică F.

Capacitatea totală a frigiderului Gorenje RK4161PS4 este de 230 l. Interiorul bine aranjat al compartimentelor vă permite să depozitați multe alimente și să le separați corespunzător.

Acest lucru este facilitat de rafturile rezistente la deteriorare din sticlă călită, de balcoanele durabile ale ușilor și de sertarele cu extensie completă.

De asemenea, puteți utiliza tava pentru ouă și tava pentru gheață, convenabile și ușor de curățat. Modelul din grafit metalic are un design atractiv și minimalist, astfel încât va funcționa în majoritatea bucătăriilor.

Vezi oferta la eMAG 

7. Frigider Gorenje NRK6192ABK4 NoFrost

Frigider congelator fără îngheț Gorenje NRK6192ABK4 suportă tehnologia NoFrost. Astfel se evită necesitatea dezghețării periodice a compartimentelor. Ventilatoarele și evaporatoarele care funcționează separat previn formarea de îngheț și gheață. Acest lucru prelungește durata de viață a aparatului și, de asemenea, vă menține alimentele proaspete. Consumul anual de energie este de 242 kWh. Frigiderul este echipat cu o alarmă de ușă deschisă, astfel încât să nu consume mai multă energie electrică decât este necesar.

Acest produs are capacitatea de a menține o temperatură constantă fără energie electrică timp de până la 17 ore. Întreruperile în alimentarea cu energie electrică sau căderile de tensiune nu pun în pericol stocurile stocate.

Pentru a găsi cu ușurință locul potrivit pentru fiecare aliment, frigiderul este echipat cu un raft pentru sticle, un compartiment Convert FreshZone și un container cu umiditate controlată CrispZone. Datorită sistemului IonAir cu MultiFlow 360°, compartimentul aparatului este lipsit de mirosuri neplăcute.

Vezi oferta la eMAG

6. Frigider Gorenje NRK6202AXL4 NoFrost 

 

Frigiderele fiabile fără îngheț elimină automat excesul de umiditate din compartimente. Acest lucru este important nu numai pentru prospețimea produselor dumneavoastră, ci și pentru durata de viață a aparatului dumneavoastră. Dacă nu îndepărtați înghețul și gheața la timp, aparatul se va strica rapid. Gorenje NRK6202AXL4 vă scutește de sarcina de dezghețare.

De asemenea, veți evita frecarea frecventă a interiorului frigiderului. Tehnologia AdaptTech utilizează un set de senzori pentru a controla temperatura, astfel încât condițiile de depozitare a alimentelor să fie întotdeauna optime.

Un compresor puternic asigură o răcire și o congelare eficiente, cu un consum redus de energie. Acest frigider utilizează 246 kWh pe an, deci nu există costuri de funcționare majore. Nivelul de zgomot al aparatului este de 38 dB.

Vezi oferta la eMAG

5. Frigider cu doua usi BEKO RDNT401E30ZXBN

cel mai bun frigider 2022

Cu dimensiunile de 185 x 60 x 67 cm, frigiderul Beko RCNT375E42ZXBN are o capacitate de 356 litri, o alegere excelentă pentru o familie numeroasă! Aparatul este format dintr-un frigider și un congelator. Ambele compartimente utilizează tehnologia No Frost, astfel încât nu se formează îngheț sau gheață pe pereți. Alegeți acest model dacă apreciați designul clasic. Este fabricat din oțel inoxidabil de o culoare gri elegantă.

Aparatul oferă o tehnologie modernă cu 3 culori, care prelungește prospețimea fructelor și legumelor și le protejează împotriva pierderii de vitamine. Cum funcționează? LED-urile din sertarul HarvestFresh emit lumină în 3 culori diferite, care imită ciclul solar. Compartimentul Everfresh+ asigură un nivel corect de umiditate, în timp ce sistemele de răcire separate pentru frigider și congelator previn transferul de mirosuri.

Vezi oferta la eMAG 

4. Combina frigorifică Beko RCNA406E4040ZXBN NoFrost

 

 

Dacă eficiența energetică a frigiderului-congelator este o prioritate pentru dumneavoastră, aruncați o privire la specificațiile acestui frigider-congelator Beko RCNA406E40ZXBN. Consumul mediu de energie pe an este de 258 kWh. Alimentele au un aspect apetisant pentru mai mult timp datorită sertarelor dedicate – HarvestFresh cu lumină în 3 culori pentru a imita ciclul solar și Everfresh+ pentru a menține niveluri optime de umiditate. Compartimentul Zero asigură depozitarea în siguranță a cărnii și a peștelui proaspăt.

Mecanismul produce un nivel sonor de 38 dB. Datorită ușii încastrate, puteți poziționa frigiderul oriunde doriți, fără să vă faceți griji cu privire la deschiderea acestuia. Dacă este necesar, aveți posibilitatea de a muta ușa în cealaltă parte fără a pierde garanția.

Vezi oferta la eMAG 

3. Combina frigorifică Samsung RB38T672ESA/EF NoFrost

cel mai bun frigider 2022

Frigiderul Samsung RB38T672ESA este realizat cu ajutorul tehnologiei SpaceMax+, ceea ce înseamnă că are un compartiment mai mare decât alte modele de aceeași mărime. Capacitatea totală a celor 2 compartimente cu circuite de răcire independente este de 390 de litri. Zona All-Around-Cooling se va adapta nevoilor dumneavoastră, deoarece funcționează atât în modul frigider, cât și în modul congelator. Tot ce trebuie să faceți este să setați temperatura potrivită. Funcția Power Cool asigură răcirea și congelarea instantanee, în timp ce funcția No Frost previne acumularea de gheață pe părțile laterale ale aparatului.

Vezi oferta la eMAG 

2. Combina frrigorifică LG GBB72MCEGN NoFrost 

cel mai bun frigider 2022

Am ajuns pe cea mai joasă treaptă a podiumului. Este un frigider LG! GBB72MCEGN cu funcția No Frost oferă multe funcții utile în viața de zi cu zi, cum ar fi congelarea sau răcirea rapidă. Izolația adecvată a carcasei asigură menținerea constantă a temperaturii, precum și funcționarea silențioasă. Compresorul cu invertor generează un nivel de zgomot de 36 dB. Tehnologia DoorCooling asigură o răcire uniformă în fiecare colțișor al compartimentului frigiderului, astfel încât alimentele își mențin temperatura optimă.

Vezi oferta la eMAG

1. Combina frigorifică Samsung RB38T776CB1

cel mai bun frigider 2022

Aici este câștigătorul nostru! Cu o capacitate totală de 390 de litri, Samsung RB38T776CB1 se va ridica la nivelul așteptărilor unei familii cu mai multe persoane care depozitează cantități mari de alimente. Clasa de eficiență energetică C indică faptul că este posibilă o performanță adecvată cu un consum redus de energie.

Compresorul cu invertor compensează eficient fluctuațiile de temperatură, îmbunătățind condițiile de depozitare. Tehnologia NoFrost Plus asigură că nu se formează gheață sau îngheț în compartimente. Avantajele suplimentare ale aparatului prezentat sunt sertarele Humidity Fresh+ și Optimal Fresh+, funcția de răcire și congelare rapidă și funcționarea silențioasă la un nivel de 35 dB.

Vezi oferta la eMAG 

Frigidere – clasament de fiabilitate mai 2024 ce model a câștigat?

cel mai bun frigider 2022

Pe locul 1 în clasamentul fiabilității frigiderelor se află Samsung RB38T776CB1. L-am apreciat pentru că este complet fără îngheț, are o clasă energetică ridicată, un nivel de zgomot redus și o gamă largă de caracteristici, cum ar fi sertarele speciale pentru depozitarea legumelor și a cărnii. Designul este, de asemenea, important – frigiderul negru are un aspect foarte modern!

Pe locurile 2 și 3 se află modelele LG. Datorită opțiunii de control prin smartphone, acestea vor fi pe placul mai ales al iubitorilor de inovații tehnologice. Ambele modele au fost, de asemenea, evidențiate pentru opțiunea de congelare rapidă și pentru funcțiile suplimentare.

Prima pagina  

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo