Cel mai bun laptop de pana la 4.500 lei

Calculatoarele portabile sunt în prezent un instrument esențial pentru muncă, studiu și divertisment. Pentru a vă bucura de un dispozitiv eficient și fiabil, nu merită să optaați pe cele mai ieftine modele. De aceea, astăzi vă sugerăm cum să alegeți un laptop până la 4.500 lei!

La laptopurile de până la 4.500 lei puteți conta pe cel puțin un procesor quad-core, o baterie încăpătoare, o unitate SSD și un modul Wi-Fi 6.

Dacă doriți să stocați multe fișiere pe dispozitiv, inclusiv fotografii sau aplicații, optați pe un model cu un SSD de minim 512 GB.

Fiți atenți la diagonala ecranului – dacă intenționați să luați des laptopul la serviciu, sau într-o călătorie, optați pentru un ecran de până la 14 inchi. O diagonală mai mare va fI utilă dacă utilizați dispozitivul în princhipal acasă.

Laptop de până la 4.500 lei – care sunt avantajele?

Atunci când alegem un laptop pentru mai mult de 4.000 lei, trebuie să avem așteptări mai mari decât de la modelele mai ieftine. Nu este vorba doar de performanța procesorului, ci și de soluțiile tehnice utilizate sau de o calitate superioară a componentelor.

Indiferent de modelul din această gamă de prețuri pe care îl alegeți, acesta va fi cu siguranță dotat cu cel puțin un procesor quad-core.

Datorită acestui lucru, nu veți avea nicio problemă în a rula jocuri solicitante sau în a lucra la mai multe programe simultan. În plus, veți putea procesa și materiale video – chiar și cele de înaltă definiție.

Practic, fiecare laptop de până la 4.500 lei vă va permite să utilizați dispozitivul pentru o perioadă lungă de timp fără a fi nevoie să îl conectați la priză. Bateriile din astfel de dispozitive sunt încăpătoare și economice.

De asemenea, alte componente au fost selectate în așa fel încât timpul dintre încărcările bateriei să fie cât mai lung posibil, ceea ce este foarte convenabil și practic.

Astfel de facilități sunt apreciate de persoanele care lucrează la birou și de studenți, precum și de cei care joacă pe calculator.

Laptopurile din această gamă de prețuri folosesc soluții tehnice moderne, cum ar fi unitățile SSD. Toate acestea contribuie la un confort sporit la locul de muncă. În plus, conexiunea wireless este rapidă și se întrerupe foarte rar.

Desigur, veți găsi pe piață și modele mult mai scumpe, dar în multe cazuri acestea sunt fie dispozitive destinate profesioniștilor care se ocupă, de exemplu, de grafica pe calculator, fie laptopuri pentru jocuri.

În gama de prețuri discutată de noi există în princhipal dispozitive ideale pentru utilizarea zilnică. Acestea vor fi utile la locul de muncă sau în timpul liber. Așadar, nu trebuie neapărat să cheltuiți mulți bani pentru a vă bucura de un laptop rapid și fiabil.

Ce parametri ar trebui să aibă un laptop bun până la 4500 lei?

Probabil că nu toate laptopurile de până la 4500 lei vor satisface așteptările dumneavoastră. Prin urmare, merită să știți la ce detalii tehnice să luați în seamă înainte de a cumpăra.

Astfel, veți evita dezamăgirile și nu veți cheltui bani pe echipamente care nu vă vor satisface pe deplin cerințele. Mai jos veți găsi cei mai importanți parametri și o scurtă descriere a acestora, astfel încât să știți ce contează pentru funcționarea computerului dumneavoastră.

Procesor

Procesorul determină cât de eficient este echipamentul și dacă este plăcut sau nu să lucrezi cu el. În prezent, cele mai populare procesoare pentru laptopuri sunt cele de marcă Intel.

Seriile i3, i5 și i7 sunt cunoscute pentru performanțele ridicate și versatilitatea lor. Le veți găsi atât la laptopurile de birou, cât și la cele destinate jucătorilor de calculator.

Ce laptop la 4500 pentru a alege, luând în considerare procesorul? Cu cât este mai mare cifra din numele său, cu atât are mai multe nuclee și este tactat la o frecvență mai mare.

Prin urmare, atunci când cumpărați un laptop la 4500 lei, merită să alegeți un model cu acest tip de procesor. Totuși, acest lucru nu înseamnă că altele nu sunt potrivite.  Totul depinde de configurația unui anumit model și de aplicația sa.

Placa grafică

Dacă vă ocupați de crearea și procesarea fișierelor grafice sau dacă sunteți un jucător pe calculator, acest parametru ar trebui să fie cel mai important pentru dumneavoastră. O placă grafică slabă înseamnă muncă incomodă sau imposibilitatea de a juca jocurile preferate.

Dacă vă folosiți laptopul pentru activități tipice de birou și de acasă, adică pentru a lucra cu programe mai puțin complicate, pentru a naviga prin e-mail sau pentru a viziona filme, o placă grafică integrată în placa de bază va fi suficientă.

În cazul în care laptopul va fi folosit pentru jocuri sau pentru a lucra cu aplicații solicitante, este necesar să cumpărați un laptop cu o placă grafică dedicată. În mod ideal, acestea ar trebui să fie produse marca Nvidia sau Radeon. Acestea sunt puternice, disponibile în mai multe versiuni și se pot descurca perfect pentru o perioadă lungă de timp.

Hard disk

În acest moment, cea mai bună soluție este să alegeți un laptop cu o unitate SSD. Este o componentă rezistentă și rapidă a computerului. Dacă salvați o mulțime de date pe dispozitiv, cum ar fi fotografii, videoclipuri și alte fișiere de mari dimensiuni, atunci ar trebui să alegeți un model cu o unitate de 512 GB sau chiar 1 TB.

Pe de altă parte, dacă vă folosiți laptopul pentru muncă sau pentru a viziona filme și seriale TV pe site-uri de streaming, o unitate de 256 GB va fi cu siguranță suficientă. Rata de transfer de date a SSD-urilor este mult mai rapidă decât cea a HDD-urilor clasice. În plus, acestea sunt mult mai durabile și mai rezistente la posibile deteriorări datorită lipsei de piese mobile.

RAM

Cu cât este mai multă memorie RAM, cu atât mai rapid este procesorul pe care se presupune că îl susține. Laptop la 4.500 lei ar trebui să aibă cel puțin 8 GB de RAM. Cu toate acestea, în cazul în care este folosit pentru jocuri de noroc, această sumă ar trebui să fie de două ori mai mare.

De asemenea, luați în seamă tipul de memorie – cel mai recent și cel mai rapid tip este DDR4, deși pe piață puteți găsi dispozitive cu memorie DDR3 și DDR2. Totuși, acestea sunt mai puțin eficiente și necesită mai multă energie electrică pentru a funcționa.

Conectivitate

Un laptop este în primul rând un dispozitiv mobil, așa că ar trebui să se conecteze la rețea și la alte dispozitive fără a fi nevoie de cabluri nepractice. Conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth este esențială.

Conectarea căștilor, a difuzoarelor externe sau a unui smartphone pentru a transfera fotografii este apoi simplă și fără probleme. Iar pentru a vă conecta la dispozitive care nu suportă tehnologia wireless, cel mai bine este să folosiți cel mai recent standard, USB-C.

Conectori 

Comunicarea cu alte dispozitive necesită adesea o conexiune fizică. Imprimantele mai vechi, scannerele și alte echipamente de birou pot fi conectate, de obicei, prin intermediul unei intrări USB. Pentru a utiliza un proiector sau pentru a conecta laptopul la un televizor, cel mai bine este să folosiți ieșirea HDMI.

Laptopul ar trebui să aibă o mufă pentru căști și un cititor de carduri. Acest lucru vă va permite, de exemplu, să transferați rapid fotografii de la aparate foto digitale mai vechi, fără suport wireless. De asemenea, veți avea nevoie de o mufă pentru căști pentru a putea asculta muzică sau viziona filme fără a-i deranja pe ceilalți.

Ecran

Cel mai important parametru în cazul unui ecran este diagonala acestuia, deoarece afectează dimensiunea întregului dispozitiv. Prin urmare, dacă intenționați să luați adesea laptopul cu dvs. de acasă la universitate sau în călătorii de afaceri, cel mai practic va fi să alegeți un ecran cu o diagonală de 12 sau 14 inch.

Dacă intenționați să vă folosiți laptopul ca un computer de acasă, vă recomandăm un ecran de 15,6 inch sau chiar 17,3 inch. Nu uitați că, cu cât ecranul este mai mare, cu atât laptopul este mai greu.

De asemenea, trebuie să acordați atenție matricei ecranului. Cele lucioase arată mai bine, dar cea mată este mai practică, deoarece elimină strălucirea.

Funcționează mai bine atunci când se lucrează în plină lumină solară, de exemplu pe o terasă sau pe un balcon. În plus, laptopul la 4500 lei ar trebui să aibă o matrice cu o rezoluție de cel puțin Full HD.

Baterie

Dacă vă place să vă folosiți laptopul în pat sau să îl luați la cursuri, acesta trebuie să aibă o baterie durabilă și încăpătoare. Prin urmare, acordați atenție modelelor cu baterii cu o capacitate mai mare de 4000 mAh. Datorită lor, laptopul va funcționa fără alimentare din rețea chiar și câteva ore.

Durata de viață a bateriei este de aproximativ 8 ore. Cu toate acestea, depinde în mare măsură de modul în care vă utilizați echipamentul. Dacă vă jucați jocuri sau rulați programe solicitante, bateria se va descărca mai repede decât dacă vă uitați la filme pe Netflix.

Sistem de operare

Până nu demult, alegerea era simplă – Windows 10 domnea pe piață și toate laptopurile veneau cu acest sistem de operare. În octombrie 2021, a apărut Windows 11, așa că acum puteți alege între cele două versiuni. Noul software conține numeroase îmbunătățiri și caracteristici suplimentare.

Cu toate acestea, dacă sunteți obișnuiți cu versiunea anterioară, puteți opta cu încredere pentru un laptop cu un astfel de sistem, deoarece Windows 10 va fi susținut pentru o perioadă lungă de timp de acum încolo.

În plus, Microsoft permite fiecărui utilizator al versiunii mai vechi să facă upgrade gratuit, atât timp cât computerul său îndeplinește cerințele hardware. Astfel, în orice moment veți putea schimba versiunea sistemului de operare cu una mai nouă.

Ce laptop ar trebui să aleg până la 4500 lei? Modele recomandate

Mai jos vei găsi câteva modele de laptopuri de până la 4.500 lei. Sperăm să vă ajutăm să alegeți un nou laptop de care să fiți mulțumiți și care să vă servească mulți ani.

Laptop 2 in 1 ASUS VivoBook Flip 14 TP412FA cu procesor Intel® Core™ i5-10210U

cel mai bun laptop de pana la 4500 lei

ASUS VivoBook Flip 14 este un laptop convertibil echipat cu un ecran cu margini extrem de subtiri ASUS NanoEdge, permitandu-i ecranului sau Full HD de 14 inchi sa ocupe acelasi spatiu ca un laptop obisnuit de 13 inchi. Subtire si usor, VivoBook Flip 14 a fost proiectat pentru a putea fi utilizat intr-o multitudine de situatii. Acesta poate fi un laptop elegant, o tableta versatila — sau orice altceva in aceasta gama. Procesorul sau Intel® Core™ i7 va permite sa duceti cu usurinta la indeplinire toate sarcinile de utilizare zilnica.

Pentru a asigura cel mai ridicat nivel de durabilitate, balamaua metalica la 360° a modelului VivoBook Flip 14 a fost supusa unui total de 20,000 de cicluri de testare inchidere/deschidere. Puteti fi deci siguri ca sistemul vostru VivoBook Flip 14 va fi gata pentru orice scenariu de utilizare, oricand – acum si pe viitor! Elegantul VivoBook Flip 14 este echipat cu o carcasa atragatoare din aluminiu, si este disponibil in variantele de culori Gri Stelar si Albastru Galactic.

Datorită dimensiunii sale compacte, este comod de transportat, iar ecranul tactil și procesorul puternic îl fac un dispozitiv extrem de practic în această gamă de prețuri.

Vezi oferta la eMAG 

Laptop Gaming ASUS ROG Strix G15 G513IC cu procesor AMD Ryzen

cel mai bun laptop de pana la 4500 lei

Iată un laptop care trece cu puțin de 4.500 de lei care merită să vă intereseze din cel puțin câteva motive. Una dintre ele este placa grafică dedicată NVIDIA GeForce RTX 3070, iar alta – procesorul AMD Ryzen 9 5900HX cu până la 16 GB de memorie RAM la dispoziție. Puterea perfect concentrata in ROG Strix G15/17 optimizeaza si imbunatateste experienta de jocuri sub Windows 10 Pro. Echipat cu un procesor puternic pana la AMD Ryzen 9 5900HX si GPU GeForce RTX 3070, toate sarcinile de utilizare, de la jocuri la productivitate, sunt rulate rapid si fluid. Accelereaza la maxim vitezele in jocuri cu ajutorul ecraului FHD de pana la 300Hz/3ms, sau lasa-te cuprins de o lume a detaliilor bogate cu ajutorul afisajului WQHD 165Hz/3ms. Tehnologia de Sincronizare Adaptiva iti permite sa te bucuri de o experienta extrem de cursiva in jocuri, in timp ce imbunatatirile avansate ale sistemului de racire mentin temperaturile scazute in orice situatie. Acum te poti bucura de experienta perfecta in jocuri, indiferent care ar fi nevoile tale.

Vezi oferta la eMAG 

Prima Pagină  

 

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo