Cea mai bună imprimantă laser

Aveți un birou mic și căutați o imprimantă laser eficientă? Sau poate doriți doar să cumpărați un echipament fiabil și funcțional pentru casa dvs., care să vă servească mulți ani? Dacă da, consultați clasamentul nostru al imprimantelor laser. Vă prezentăm cele mai interesante modele de acest tip de dispozitive.

Imprimanta laser – de ce să cumpărați una?

În urmă cu câțiva ani, imprimantele laser se găseau mai ales în birouri. Aceste dispozitive, deși se caracterizau prin parametri de imprimare foarte buni, erau mult mai scumpe decât imprimantele cu jet de cerneală. Astăzi, tehnologia de imprimare cu laser a devenit atât de populară încât un echipament de calitate destul de bună costă mai puțin de 500 lei. Prin urmare, imprimantele laser sunt din ce în ce mai des cumpărate și pentru uz privat.

Calitatea imprimării

Este greu să nu apreciezi toate avantajele celor mai bune imprimante laser. Tonerul, cu care se aplică imprimarea în acest tip de dispozitive, nu se usucă și nu se murdărește, așa cum o face cerneala. Prin urmare, indiferent dacă utilizați dispozitivul în mod regulat sau dacă imprimați ceva din când în când, vă puteți baza pe o calitate foarte bună a imprimării.

Costuri de funcționare

Avantajul imprimantelor laser este evident și în ceea ce privește costurile de funcționare. Deși cartușele cu jet de cerneală, numite cartușe, sunt mai ieftine decât tonerele, acestea se epuizează destul de repede. Seturile de cerneluri de bază sunt de obicei suficiente pentru a imprima între 200 și 300 de pagini. Pe de altă parte, cele cu o capacitate de aproximativ 1000 de pagini costă de la câteva zeci până la câteva sute de lei. Prețurile tonerelor variază între 70 și 350 lei. Trebuie remarcat, totuși, că un cartuș este suficient pentru a imprima chiar și 10 mii de pagini.

Performanța imprimantei

Unul dintre cele mai importante atribute ale imprimantelor laser este viteza de imprimare. Modelele monocrome din gama medie de preț pot imprima aproximativ 20 de coli pe minut. Cele mai bune imprimante laser, concepute special pentru birouri, au o viteză de imprimare de până la 50 de pagini pe minut.

Care este cea mai bună imprimantă laser ? Acest clasament vă va spune!

Ce ar trebui să aibă cea mai bună imprimantă laser? Clasamentul de mai jos te va ajuta să găsești răspunsul la această întrebare!

În alegerea produselor recomandate, ne-am ghidat nu numai după parametrii tehnici sau după promisiunile producătorilor, ci și după experiența personală. Astfel, clasamentul nostru al imprimantelor laser este fiabil și obiectiv. Verificați care dintre dispozitive s-a dovedit a fi cel mai bun!

Funcționalitatea dispozitivului

Deși în magazine puteți găsi cu ușurință imprimante laser multifuncționale, clasamentul pe care l-am întocmit ia în calcul doar modelele monofuncționale, adică cele destinate doar imprimării hârtiei. Toate dispozitivele pe care le-am analizat sunt, echipate cu un toner monocrom. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei variante cu funcție de imprimare color, citiți articolul: 

În descrierea dispozitivelor prezentate în lista noastră veți găsi informații dacă un anumit model este echipat cu o funcție de imprimare față-verso (numită și duplex). Imprimantele din acest mod sunt capabile să modifice independent setarea hârtiei astfel încât să imprime pe ambele fețe ale documentului.

Performanță

Viteza și eficiența imprimării sunt alți parametri care ar trebui să caracterizeze o imprimantă laser bună. Clasamentul de mai jos include modelele care sunt capabile să imprime cel puțin 20 de pagini pe minut. În clasamentul nostru, însă, există modele cu viteze de imprimare de două ori mai rapide.

Nu uitați totuși, că viteza de imprimare depinde de tipul de document și de hârtia utilizată. Imprimarea fișierelor text în alb-negru durează mai puțin decât imprimarea fotografiilor pe hârtie fotografică.

Parametrii memoriei de operare și ai procesorului

Atunci când cumpărați o imprimantă laser, merită să acordați atenție la doi parametri – memoria de operare și performanța procesorului. Ambii factori au un impact semnificativ asupra eficienței activității dispozitivului.

Nu uitați, cu cât procesorul este mai puternic, cu atât dispozitivul va fi mai bun la gestionarea mai multor fișiere. Dacă doriți să utilizați imprimanta în principal în mod wireless, merită să luați în considerare parametrii de bază ai acestui subansamblu.

Stocarea adecvată a memoriei de operare, la rândul său, afectează fluiditatea dispozitivului și viteza de încărcare a fișierelor. Cele mai eficiente modele, care sunt incluse în clasamentul nostru de imprimante laser, sunt echipate cu 256 MB de memorie RAM. Datorită acestui fapt, ele se descurcă destul de bine la procesarea unui număr mare de documente.

Rezoluția de imprimare

Dacă doriți o reproducere foarte precisă a detaliilor, merită să luați în considerare rezoluția imprimării. Acest lucru este determinat de numărul de puncte pe inch (DPI) al suprafeței imprimate.

Cu cât sunt mai multe puncte, cu atât este mai puțin neclar și contrastul este mai clar. Clasamentul nostru de imprimante laser include modele cu o rezoluție de 600 x 600 DPI, precum și modele cu 600 x 2400 DPI.

Greutatea hârtiei

Greutatea hârtiei este importantă dacă doriți să imprimați pe hârtie de diferite grosimi – atât pe hârtie subțire și delicată, asemănătoare pergamentului, cât și pe plicuri mai groase. Cele mai bune imprimante laser din clasamentul nostru pot imprima pe hârtie de la 65 la 217 g/m2.

Factor de încărcare normativ

O imprimantă laser bună ar trebui, înainte de toate, să fie durabilă. Prin urmare, dacă doriți să cumpărați un echipament care să vă servească mulți ani, acordați atenție factorului de încărcare normal, denumit și productivitatea imprimantei

. Acesta vă spune câte pagini puteți imprima într-o lună, astfel încât să nu deteriorați componentele instalate în aparat. În cazul imprimantelor pentru uz casnic, acest parametru nu trebuie să fie mai mic de 10 mii de pagini pe lună. O imprimantă pentru un birou mic ar trebui să aibă un factor de încărcare normal de 50.000 de pagini pe lună.

Conectivitate fără fir

Ultimul parametru de care am ținut cont la întocmirea clasamentului nostru al imprimantelor laser este conectivitatea wireless. Modelele cu Wi-Fi pot fi cuplate cu ușurință cu alte dispozitive, cum ar fi un smartphone sau un computer.

Acest lucru reduce necesitatea de a conecta imprimanta cu un cablu. Modelele pe care le-am inclus dispun atât de conectivitate Ethernet, cât și de conectivitate Wi-Fi, ceea ce le permite să funcționeze într-o varietate de moduri. Acest lucru le permite să lucreze în moduri diferite.

Clasament al imprimantelor – luna iulie 2024.

5. Imprimantă laser HP Laser 107a

cea mai buna imprimantă laser

Sunteți interesat de o imprimantă laser ieftină și eficientă? Începem clasamentul cu HP Laser 107a. Acest mic dispozitiv monocrom are o viteză de imprimare de 21 de pagini pe minut. Un mare avantaj al modelului prezentat este rezoluția sa ridicată de 1200 x 1200 DPI. Acest lucru este suficient pentru ca dispozitivul să poată imprima nu numai fișiere text, ci și fotografii alb-negru. Partea proastă? Lipsa conectivității Wi-Fi și a duplexării automate. Prin urmare, achiziționarea acestei imprimante merită luată în considerare în principal dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv pentru uz casnic.

Vezi oferta la eMAG 

4. Imprimantă laser Brother HL-1112E

cea mai buna imprimantă laser

Marca Brother oferă imprimante laser de înaltă calitate. Prin urmare, clasamentul nu ar fi complet fără câteva dispozitive oferite de acest producător. Pe locul 4, vă prezentăm modelul HL-1112E, care se caracterizează prin eficiența de imprimare de 20 de pagini pe minut. Rezoluția de 600 x 600 DPI este, de asemenea, foarte bună. Acest lucru este cu siguranță suficient pentru a imprima fișiere text de bună calitate.

Ca și în cazul modelului anterior, însă, nu există un modul Wi-Fi sau o funcție duplex. Cu toate acestea, merită menționat faptul că imprimanta este compatibilă cu multe modele de cartușe de toner – atât originale, compatibile. Acest lucru permite la rândul său, o reducere semnificativă a costurilor asociate funcționării sale.

Vezi oferta la eMAG

3. Imprimanta laser Brother HL-1222WE

cea mai buna imprimantă laser

Brother HL-1222WE este o altă imprimantă laser bună care este inclusă în lista noastră. Acest dispozitiv mic și elegant are multe caracteristici interesante. Acesta oferă conectivitate fără fir cu ajutorul unui modul Wi-Fi. Producătorul a echipat imprimanta cu un sistem de prevenire a blocajelor de foi, precum și cu un panou de control ușor de utilizat.

Este demn de remarcat faptul că activitatea acestui model de imprimantă poate fi controlată manual și de la distanță cu ajutorul aplicației Brother iPrint&Scan. În modelul prezentat, există un alimentator de hârtie, care conține 150 de coli.

Deși viteza de imprimare nu diferă de cea a modelelor de imprimante mai ieftine (este de aproximativ 20 de pagini pe minut), ne putem baza pe o reproducere foarte precisă a detaliilor. Acest lucru se datorează unei rezoluții de imprimare foarte ridicate de 600 x 2400 DPI.

Merită menționat faptul că imprimarea poate fi aplicată pe hârtie de diferite greutăți. Intervalul acceptat de această imprimantă este de la 65 la 105 g/m2. Imprimanta este livrată cu un toner de pornire cu o capacitate de 1500 de pagini. Acest lucru asigură că dispozitivul este gata de utilizare imediat ce este scos din cutie.

Vezi oferta la eMAG 

2 – Imprimantă laser Lexmark B3340dw 29S0260

cea mai buna imprimantă laser

Care este cea mai bună imprimantă laser pentru un birou mic la un preț puțin peste 1000 lei? În opinia noastră, Lexmark B3340dw 29S0260. Modelul prezentat ocupă locul 2 în lista noastră. Producătorul a echipat imprimanta cu mai multe caracteristici interesante. Primul dintre acestea este conectivitatea Wi-Fi, datorită căreia imprimanta poate comunica cu diverse dispozitive, cum ar fi un smartphone sau un computer.

Imprimarea de la distanță a documentelor nu este dificilă. Acest lucru se datorează aplicației foarte funcționale Lexmark Mobile Print, pe care o puteți utiliza pentru a controla imprimanta. Operarea manuală a imprimantei este facilitată de un mic afișaj situat în partea superioară a carcasei.

Printre alte avantaje ale acestui model se numără o viteză mare de imprimare (aproximativ 38 de pagini pe minut) și o rezoluție mare acceptată (2400 x 600 DPI). Stocarea generoasă a memoriei de operare (256 MB) face ca dispozitivul să funcționeze foarte bine, chiar și atunci când imprimați mai multe seturi de documente.

Așa cum îi stă bine unei imprimante de birou, veți găsi imprimarea automată față-verso și o tavă de hârtie generoasă care poate conține până la 550 de coli. În cele din urmă, dispozitivul poate funcționa în 2 moduri – standard și de economisire a energiei. Dacă decideți să o activați pe aceasta din urmă, dispozitivul se va opri singur dacă nu utilizați imprimanta pentru o anumită perioadă de timp.

Vezi oferta la eMAG 

1. Imprimanta HP Neverstop Laser 1000w

cea mai buna imprimantă laser

Care este cea mai bună imprimantă laser pentru casă și birou mic? În opinia noastră, HP Neverstop Laser 1000w. Printre cele mai importante atuuri ale modelului prezentat, merită să menționăm un modul Wi-Fi, care permite o conexiune wireless avantajoasă cu un computer sau un smartphone.

Posesorii de dispozitive Apple vor aprecia cu siguranță funcționalitatea aplicației AirPrint. Acest lucru facilitează imprimarea fotografiilor și a documentelor fără a fi nevoie să instalați software suplimentar. Pe de altă parte, proprietarii de computere și smartphone-uri cu dispozitive Windows sau Android pot folosi aplicația producătorului – HP Start.

Software-ul nu numai că permite controlul funcționării imprimantei, dar oferă și acces rapid la documentele stocate pe Dropbox sau Google Drive. Recomandăm acest model în special persoanelor care caută un aparat care să le servească mulți ani. Factorul de încărcare normal al acestui model este de 20.000 de pagini pe lună. Tiparul în sine poate fi aplicat pe foi de hârtie de diferite dimensiuni.

Imprimanta acceptă formatele A4, A5, A6, B5 (JIS), C5 sau DL. Deoarece dispozitivul are dimensiuni foarte compacte, acesta se va potrivi cu ușurință chiar și într-un spațiu mic. În cele din urmă, imprimanta vine cu un cartuș toner care poate imprima până la 5.000 de pagini. Acest lucru înseamnă că puteți utiliza imprimanta imediat ce o scoateți din cutie.

Vezi oferta la eMAG 

Cunoașteți deja cele mai bune imprimante laser!

Clasamentul celor mai bune imprimante laser s-a incheiat!

Citește și Cel mai bun espressor de cafea de până la 2.000 lei

Prima Pagină 

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo