Cea mai bună mașină de spălat rufe

Mașina de spălat rufe este un aparat extrem de important într-o casă. Prin urmare, atunci când alegeți o mașină de spălat rufe, trebuie să luați în considerare opțiunile disponibile împreună cu parametrii acestora. Nu sunteți sigur pentru ce să optați? Ce mașină de spălat ar trebui să cumpărați și la ce ar trebui să acordați atenție? 

cea mai buna masina de spalat rufe

Nu sunteți sigur ce mașină de spălat rufe să cumpărați? Acest articol este pentru tine!
Doriți să vă înlocuiți mașina de spălat cu un aparat modern și funcțional? Vi s-a stricat vechea mașină de spălat sau sunteți în curs de amenajare a noii locuințe? Indiferent de motive, ar trebui să optați pentru un model cu parametri buni și caracteristici practice.

Ce mașină de spălat ar trebui să alegeți pentru a vă satisface pe deplin nevoile? Astăzi vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări!

Mașina de spălat rufe – la ce anume să acordăm o atenție deosebită?
Există o mulțime de mașini de spălat rufe pe piață, cu prețuri și funcții diferite, ceea ce poate fi un pic confuz. Pentru a vă ajuta în căutarea dumneavoastră, am pregătit o listă cu cele mai importante caracteristici ale mașinilor de spălat. Odată ce v-ați familiarizat cu ele, vă va fi mai ușor să decideți ce mașină de spălat este cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră.

Dimensiuni și metoda de încărcare
Ce mașină de spălat rufe ar trebui să alegeți? Mai presus de toate, alegeți o mașină de spălat care să se potrivească în spațiul oferit.

Chiar dacă intenționați să vă plasați aparatul într-o baie mică, veți putea găsi o soluție potrivită. Veți observa că mașinile de spălat cu încărcare prin partea superioară ocupă mai puțin spațiu. Acestea vor funcționa bine pentru cei care au un spațiu limitat.

În timp ce lățimea standard a unei mașini de spălat cu încărcare frontală este de 50 cm sau 60 cm, mașinile de spălat cu încărcare prin partea superioară au o lățime de numai 40 cm.

Merită să ne amintim că mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt disponibile și în versiuni slim (înguste).

Capacitatea de încărcare

 cea mai buna masina de spalat rufe

Un număr mare de membri ai familiei înseamnă o mulțime de haine murdare. Cu toate acestea, o mașină de spălat cu dimensiuni mai mari poate fi soluția. Pe care să o alegeți pentru a nu vă îneca în grămezi de haine?

Capacitatea standard de șase kilograme este cea mai potrivită pentru două sau trei persoane care locuiesc împreună.

O familie de patru persoane va avea nevoie de o mașină de spălat cu o capacitate de încărcare de 7 kg sau 8 kg, în timp ce o familie numeroasă va beneficia cel mai mult de o mașină de spălat cu o capacitate de încărcare de 9 kg sau mai mult.

Consumul de energie și apă
Atunci când vă gândiți ce mașină de spălat să cumpărați, o activitate cheie va fi să vă uitați la clasa de eficiență energetică al diferitelor modele.

Aceasta definește cât de economic utilizează aparatul electricitatea pe o scară de la A (cel mai economic și mai ecologic) la G (cel mai puțin eficient, cel mai puțin eficient).

Pe lângă electricitate, merită să vă gândiți și la consumul de apă, așa că nu uitați să verificați câți litri consumă mașina dumneavoastră de spălat pentru un ciclu standard de spălare.

Cele mai economice modele folosesc între 33 și 40 de litri pe ciclu. Mașinile de spălat mai mari vor beneficia, de asemenea, de o cifră de 50 de litri pe spălare.

Tipul de motor
Motoarele clasice ale mașinilor de spălat rufe funcționau pe principiul că periile se roteau și se frecau între ele, generând astfel căldură și implicit zgomot.

Cu toate acestea, motoarele cu invertor, care utilizează magneți silențioși, reprezintă o soluție nouă și inovatoare. Deși prezența lor este asociată cu un preț mai mare al aparatului, aceste elemente oferă o eficiență energetică mai bună.

În plus, în timp ce mașinile de spălat cu motor cu perii ating o viteză de centrifugare de aproximativ 800 de rotații pe minut, în cazul echipamentelor acționate de un motor cu invertor, această viteză poate fi de până la două ori mai mare. Merită să rețineți că o centrifugare mai rapidă va usca mai bine hainele din tambur.

Zgomotul generat
Locuiți într-un bloc de locuințe și nu doriți să vă deranjați vecinii? Sau poate vi se pare cel mai convenabil să puneți mașina la spălat noaptea, dar vă este teamă că îi veți trezi pe cei dragi? În astfel de situații, merită să căutați o mașină de spălat silențioasă. Verificați parametrul de volum al fiecărui aparat și investiți într-un model echipat cu un motor invertor.

Funcții disponibile

Mașina dumneavoastră de spălat ar trebui să vă satisfacă în primul rând nevoile. La ce caracteristici vă puteți aștepta de la mașina dumneavoastră de spălat? Iată câteva dintre cele mai bune exemple.

 • Afișarea timpului până la sfârșitul spălării. Aceasta vă va ajuta să vă planificați mai bine programul dvs.
 • Wi-Fi încorporat și posibilitatea de a controla mașina de spălat prin intermediul unei aplicații mobile.
 • Reducerea spumei, datorită căreia mașina de spălat va reacționa la excesul de detergent și va selecta mai multă apă, astfel încât detergentul să fie clătit eficient din rufe.
 • Selectarea automată a apei și a timpului de spălare, în care mașina de spălat decide ea însăși cele mai bune setări de spălare în funcție de tipul de țesătură și de greutatea încărcăturii.
 • Control vitezei de centrifugare sau nici o centrifugare, atunci când doriți o haină perfect călcată.
 • Controlul temperaturii apei, pentru a vă asigura că hainele dvs. nu riscă să își piardă proprietățile sau să se decoloreze.
 • Caracteristicile de siguranță pentru copii, cum ar fi blocarea ușilor și a butoanelor. Acest lucru va asigura că copilul dvs. nu va schimba programul în timp ce aceasta este în curs de desfășurare.

De asemenea, puteți aștepta cu nerăbdare multe alte caracteristici excelente, inclusiv o lumină pentru tambur, un rezervor de detergent cu autocurățare și o ușă suplimentară pentru a adăuga o șosetă uitată la încărcătura în curs.

Programe disponibile

Mașina de spălat potrivită este cea care se va ocupa cel mai bine de tipul de haine preferat de dumneavoastră. Îți plac țesăturile delicate și nu vrei ca acestea să-și piardă calitățile? Sau aveți un copil și doriți să evitați să îi iritați pielea sensibilă? Fiți atenți la programele pe care le oferă mașina dumneavoastră de spălat. Iată câteva dintre opțiunile pe care le puteți găsi la o mașină de spălat modernă.

 • Programe standard pentru țesături sintetice, din bumbac sau mixte.
 • Programe pentru țesături mai pretențioase, cum ar fi lâna.
 • Programe diferite pentru haine ușor murdare și foarte murdare, pentru a vă ajuta să economisiți energie și apă în momentele în care nu trebuie să folosiți prea mult.
 • Programe de spălare scurtate sau accelerate, deosebit de practice dacă vă grăbiți.
 • Programe pentru haine pentru copii sau pentru persoanele cu alergii cutanate.
  Programe pentru haine multicolore cu temperatură scăzută, datorită cărora țesăturile nu se vor păta între ele.
 • Programe pentru haine de sport transpirate.
 • Programe dedicate cămășilor, care facilitează călcarea ulterioară a acestora.
 • Programe combinate cu utilizarea aburului pentru o eliminare mai eficientă a microorganismelor și a alergenilor, precum și pentru înmuierea și împrospătarea fibrelor.
 • Programe concepute pentru spălarea pantofilor.

Ce mașină de spălat să alegeți?

Mașină de spălat cu încărcare frontală SAMSUNG WW70TA026AX/LE Eco Bubble

cea mai bună mașină de spălat rufe

Modelul WW70TA026AX/LE Eco Bubble măsoară 55 × 60 × 85 cm și are o capacitate de 7 kg 1200 rpm. Tehnologia Eco Bubble permite formarea de spumă activă în tambur în timpul spălării, înmuind și îndepărtând eficient murdăria chiar și la temperaturi scăzute. Această soluție vă va permite să economisiți energie electrică și să aveți grijă de țesăturile care nu sunt adaptate la spălarea în apă prea fierbinte. Mașina de spălat Samsung îndeplinește standardele clasei B de eficiență energetică, astfel încât este o alegere responsabilă față de mediu.

Această mașină de spălat cu încărcare frontală are până la 14 programe diferite, inclusiv programul Hygienic Steam, care combate bacteriile și alergenii de pe hainele și lenjeria de pat, ca o alternativă la pre-spălare. Sertarul StayClean se ocupă de îndepărtarea reziduurilor de detergent din interior. Tehnologia Digital Inverter garantează fiabilitatea și funcționarea silențioasă a mașinii.

Vezi oferta la eMAG 

Mașină de spălat cu încărcare frontală ELECTROLUX EW6S426W

cea mai bună mașină de spălat rufe

Electrolux EW6S426W poate conține 6 kg de rufe. Dimensiunile sale sunt de 38 × 59,5 × 84,5 cm. Această adâncime redusă, combinată cu capacitatea de încărcare de 6 kg, face din această mașină de spălat rufe soluția perfectă dacă trebuie să plasați aparatul într-o baie mică.

Cu această mașină de spălat de la Electrolux, nu numai că puteți recupera spațiu în casă, dar puteți avea grijă și de hainele dvs. preferate. Sistemul SensiCare ajustează automat timpul de spălare în funcție de încărcătură, astfel încât hainele dvs. nu vor rămâne în mașină mai mult decât ar trebui. În plus, aceștia își vor păstra proprietățile. Opțiunea SoftPlus asigură că rufele sunt distribuite uniform și că detergentul ajunge în fiecare colțișor, oferind rufelor o senzație mai plăcută și păstrând mirosul proaspăt pentru mai mult timp.

O propunere excelentă pentru cei care suferă de alergii este programul antialergic care combină un ciclu eficient de spălare cu abur. Acest lucru vă va permite să eliminați eficient microbii din haine. Pe lângă acesta, poți profita și de programul pentru haine pentru copii, sport sau programul de 14 minute, extrem de util în momentele de grabă. Blocarea pentru copii vă protejează rufele împotriva modificărilor necontrolate ale programului de către copiii mici curioși.

Vezi oferta la eMAG 

Mașină de spălat cu încărcare frontală BOSCH WAN24291BY

cea mai bună mașină de spălat rufe

Bosch WAN24291BY măsoară 55 × 59,8 × 84,8 cm și poate încărca 8 kg de rufe. Se adaptează perfect la nevoile dumneavoastră, economisind energie sau timp de fiecare dată. Membrii familiei dvs. tocmai s-au întors dintr-o călătorie de vacanță cu valizele pline de haine murdare? Încercați funcția SpeedPerfect, care accelerează timpul de spălare cu până la 65%, pentru a face față mai repede volumului de muncă.

Senzorul ActiveWater în două trepte economisește apă, datorită capacității sale de a detecta greutatea rufelor din tambur. Cu ajutorul acestuia, nu veți mai irosi nici măcar o singură picătură de apă în exces. Dacă abia ați pornit mașina de spălat și v-ați amintit de acea cămașă albă care așteaptă să fie curățată de o lună, nu trebuie să vă faceți griji că va zăcea în coșul de gunoi săptămâni întregi după aceea. Butonul Start/Pauză vă permite să adăugați articole în tambur în orice moment, de îndată ce ciclul de spălare permite acest lucru.

Carcasa ermetică a mașinii de spălat izolează perfect motorul EcoSilence Drive, asigurând funcționarea silențioasă a mașinii. Datorită amortizorului de șocuri și a reliefului special AntiVibration de pe pereții laterali, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la obiectele plasate deasupra mașinii de spălat în funcțiune, care ar putea fi răsturnate.

Vezi oferta la eMAG 

Mașină de spălat cu încărcare frontală BEKO WUE7636X0A

cea mai buna masina de spalat rufe

Beko WUE7636X0A măsoară 45 × 60 × 84 cm și are o capacitate de încărcare de șapte kilograme. Este o mașină de spălat subțire, care vă va economisi spațiu în casă datorită adâncimii reduse. Dacă v-ați confruntat până acum cu faptul că vechea mașină de spălat rufe clătea detergentul ineficient și prea repede, veți fi interesat de funcția AquaFusion. Prin blocarea scurgerii, această opțiune vă permite să utilizați pe deplin o parte din detergent.

Mașina de spălat Beko este o alegere sigură. Datorită încălzitorului placat cu nichel, care este rezistent la calcar, este perfect protejat împotriva defecțiunilor care apar din cauza unui încălzitor ars. Oferă un program intensiv și prelungit BabyProtect, care asigură igienă și confort pentru cei mai mici, dar și pentru cei care suferă de alergii cutanate.

Stilul dvs. de viață vă obligă să părăsiți adesea apartamentul după ce ați încărcat rufele, fără să știți când vă veți întoarce? Dacă vă întrebați ce mașină de spălat să cumpărați în această situație, Beko WUE7636X0A ar putea fi soluția potrivită. Funcția sa Fresh Therapy va activa rotații suplimentare ale tamburului la fiecare câteva minute, timp de 8 ore după terminarea spălării. În plus, acest lucru va reduce semnificativ numărul de cute care se formează pe hainele dvs.

Vezi oferta la eMAG 

Mașină de spălat cu încărcare superioară WHIRLPOOL TDLRB 7222BS EU/N

Ce mașină de spălat să alegeți dacă aveți un spațiu limitat în casă? Mașina de spălat compactă cu încărcare prin partea superioară de la Whirlpool se remarcă prin dimensiunile sale reduse (60 × 40 × 90 cm) și o capacitate de încărcare de până la 7 kg. În plus, are roți avantajoase care se extind prin intermediul mânerului integrat, ceea ce o face ușor de deplasat.

Datorită funcționării silențioase garantate de tehnologia ZENT, nici măcar o noapte de spălare nu vă va deranja somnul. Cu funcția 15° Colour, vă veți proteja hainele multicolore împotriva petelor și veți vedea că o mașină de spălat eficientă poate îndepărta eficient murdăria chiar și la temperaturi atât de scăzute. În plus, programul Aqua Saver pentru cantități mici vă va ajuta să reduceți consumul de apă cu până la 19 litri.

WHIRLPOOL  TDLRS 7222BS EU/N oferă programe care au grijă în mod special de blugi și țesături din lână. Veți găsi, de asemenea, o opțiune de clătire intensivă pentru cei cu piele sensibilă. Tehnologia 6th Sense vă scutește de dileme și selectează automat setările ideale pentru tipul de țesătură și greutatea încărcăturii.

Vezi oferta la eMAG 

Mașină de spălat cu încărcare frontală SAMSUNG WW90T654DLX/S7 AddWash AI Control

Samsung WW90T654DLX/S7 este mașina de spălat rufe pe care trebuie să o cumpărați dacă doriți o mașină care să vă rețină setările preferate. Panoul de control AI vă va oferi o modalitate intuitivă și comodă de a începe spălarea rufelor și vă va permite să personalizați funcțiile sau ciclurile pe care le selectați. Cu ajutorul aplicației SmartThings, veți putea, de asemenea, să vă controlați mașina de spălat de pe telefon.
Mașina de spălat Samsung dispune de cea mai înaltă clasă de eficiență energetică A, ceea ce vă va ajuta să reduceți cheltuielile cu energia electrică și să aveți grijă de mediul înconjurător. Datorită ușii suplimentare AddWash, puteți adăuga articole de îmbrăcăminte uitate în tambur chiar și în timpul spălării.

Samsung WW10T654DLH oferă până la 22 de programe automate. Printre acestea se numără, printre altele, cel cu funcție de abur, care asigură o dezinfecție excelentă a hainelor, și programul super-rapid cu pulverizare intensivă Speed Spray. Aceasta din urmă va accelera clătirea și va scurta durata spălării la 59 de minute. Mașina de spălat Samsung se ocupă singură de îndepărtarea murdăriei din interiorul tamburului său, folosind un jet puternic de apă și o centrifugare.

Vezi oferta la eMAG 

Acum știi ce mașină de spălat este cea mai bună pentru tine!
Sperăm că v-am clarificat îndoielile cu privire la ce mașină de spălat să cumpărați.

Citește și: Cel mai bun frigider

Prima Pagină  

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Leave a reply

Ghiduri Practice
Logo